Iranienii au creat o armă care doboară drone

Iranienii au creat o armă care doboară drone

Armatele știu deja că există un pericol real reprezentat de drone, iar iranienii au pregătit o armă cu care să le doboare.

Aceste mici vehicule zburătoare pot fi folosite în diferite moduri pe câmpul de luptă, deoarece pot efectua misiuni de recunoaștere, pot să ofere coordonate trupelor de artilerie și pot chiar să transporte explozibili.

Pentru a doborî aceste drone periculoase, armatele experimentează în diverse moduri, încercând să pună aparatele de zbor la pământ cu lasere sau chiar cu vulturi. Pe câmpurile de luptă din nordul Irakului, răspunsul nu are la bază nici păsări și nici fascicule luminoase. În schimb, noua tehnologie se bazează pe unde radio generate de antene și direcționate către drone.

Pușca anti-drone a fost dezvăluită în cadrul unui exercițiu militar efectuat de armata din Iran. Publicația Tasnim News, citată și de popsci.com, arată că această pușcă este un dispozitiv electronic portabil ce este folosit pentru a doborî obiecte zburătoare ostile.

Conform descrierii oferite de publicație, acest dispozitiv poate lua în vizor o dronă și îi poate ”perturba zborul sau poate penetra sistemul de operare pentru a aduce drona la sol, în siguranță”.

Momentan, nu există detalii mai specifice cu privire la noua armă din dotarea armatei iraniene, dar au mai existat design-uri similare. Institutul Batelle Memorial a construit o antenă ce se montează pe o pușcă, arma fiind numită DroneDefender. De asemenea, compania Drone Shield a dezvăluit în noiembrie arma DroneGun, o pușcă similară cu antenă ce are sursa de energie montată într-un rucsac.

În același timp, Institutul Army Cyber de la West Point a crea to pușcă ce transmitea informații printr-un canal deschis al unei drone. Astfel, pușca putea transmite un cod care să facă drona să se prăbușească, fără să încalce regulile FAA și FCC cu privire la dispozitivele de bruiaj.

Pe măsură ce insurgenții transformă dronele în bombe, iar armatele le folosesc drept dispozitive de recunoaștere, armele de acest fel ar putea deveni ceva normal pe câmpul de bătălie al secolului XXI, așa cum în secolul XX, norma a fost arma anti-tanc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: