iPhone-urile nu mai sunt atrăgătoare, vânzările scad din nou

iPhone-urile nu mai sunt atrăgătoare, vânzările scad din nou
06:38 27.07.2016

Cei de la Apple tocmai au anunțat rezultatele financiare pe cel de-al treilea trimestru fiscal, iar vânzările de iPhone au scăzut din nou într-un ritm alarmant.

Din motive mai ușor sau mai greu de înțeles, din ce în ce mai mulți utilizatori nu mai achiziționează noi iPhone-uri. Acest trend ar putea fi rezultatul faptului că vechile telefoane sunt foarte bune și nu mai necesită un upgrade, dar ar putea fi și o urmare a faptului că internauții migrează către dispozitive mai ieftine, la fel de performante, de la alți producători. În orice caz, situația este una foarte îngrijorătoare pentru Apple.

Partea cea mai ciudată a rezultatelor financiare comunicate astăzi de către Apple este că acestea au depășit pronosticurile analiștilor. După publicare lor, valoarea acțiunilor AAPL a crescut cu 7%. Să vedem însă care sunt valorile exacte.

Apple a livrat 40,4 milioane de iPhone-uri către utilizatori, în contextul în care, în aceeași perioadă a anului trecut, aceasta era de 47,5 milioane. Față de trimestrul anterior al acestui an, scăderea este de la 51,2 milioane. Partea roz, dacă o putem numi așa, este că analiștii au crezut că acesta va fi cel mai slab trimestru la capitolul vânzări de când primele iPhone-uri au ajuns pe piață în 2007 și nu a fost cazul.

Cel mai probabil, salvarea a venit sub forma recent lansatului iPhone SE, acesta fiind un smartphone foarte puternic și un pic mai ieftin decât media. Din păcate, având în vedere că majoritatea incasărilor Apple sunt din telefoane, scăderea numărului de unități comercializate s-a reflectat și în încasări mult mai mici. Cu mai puțin de 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, Apple a încasat 42,4 miliarde de dolari în acest trimestru fiscal, față de 49,6 miliarde anul trecut. Vânzările de Mac-uri au fost de asemenea dezamăgitoare, dar măcar au livrat 10 milioane de iPad-uri, când nu se mai aștepta nimeni ca oamenii să investească în tablete.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget