De ce Apple încă mai produce iPhone-uri de 16GB

De ce Apple încă mai produce iPhone-uri de 16GB
Bogdan Cristea
Bogdan Cristea
11:51 29.03.2016

Compania din Cupertino profită enorm de pe urma vânzării modelelor de 64GB.

În ziua de azi sunt foarte puține persoane care se pot descurca cu un iPhone cu o capacitate de stocare de doar 16GB. În condițiile în care oamenii au nevoi din ce în ce mai complexe, nu beneficiază de un slot pentru carduri microSD, iar aplicațiile ocupă mai mult spațiu de stocare, mulți experți le sugerează clienților să plătească încă 100 de dolari pentru a achiziționa un iPhone de 64GB.

Dar conform celor de la Business Insider, acest lucru este mult mai avantajos pentru cei de la Apple. Din câte se pare, telefonul de 64GB este doar cu 12 dolari mai scump pentru Apple decât cel de 16GB, ceea ce înseamnă că 88 de dolari reprezintă profitul. Având în vedere relevanța scăzută a terminalelor cu 16GB, unii sugerează că tocmai profitul considerabil pe care Apple îl face în urma vânzării modelelor cu o capacitate de patru ori mai mare este motivul pentru care compania nu oferă telefoane cu 32GB.

După cum probabil știți, companii precum Samsung, LG sau HTC au renunțat la versiunile de 16GB, cele mai accesibile flagship-uri incluzând acum 32GB pentru datele personale. Trebuie, însă, să menționăm că Apple nu confirmă informațiile legate de costurile sale. Tim Cook, de exemplu, a specificat foarte clar că niciuna dintre analizele cu privire la costuri pe care le-a văzut nu a afișat rezultate apropiate de realitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: