19 sept. 2016 | 12:02

iPhone 7 este motivul pentru care Samsung Galaxy Note 7 are probleme

ACTUALITATE
iPhone 7 este motivul pentru care Samsung Galaxy Note 7 are probleme

Conform unor noi informații, ultimul telefon Apple ar putea fi una dintre cauzele problemelor noului Samsung Galaxy Note 7.

În ultimele săptămâni, subiectul telefoanelor Galaxy Note 7 explodate a fost unul dintre cele mai discutate în mediul online. Conform ultimelor statistici, doar în SUA, peste 70 de telefoane s-au prăjit cu consecințe mai mult sau mai puțin nefaste. Din câte se pare, una dintre celulele bateriei se supraîncălzește când anodul intră în contact cu catodul bateriei, un caz foarte rar ce are loc din cauza unei erori foarte rare în procesul de producției.

Cum a ajuns cel mai mare producător de telefoane din lume să comită o asemenea eroare? Conform celor de la Bloomberg, totul ar avea legătură cu dorința oficialilor companiei de a-i depăși în mod categoric pe rivalii de la Apple.

La începutul anului, angajații Samsung au aflat, din diverse surse, că următorul iPhone nu va introduce feature-uri extrem de importante, iar designul ar fi similar celui implementat în cazul ultimelor două generații. Era clar că Samsung avea ocazia de a profita de slăbiciunea rivalului din Cupertino. Astfel, conducerea ar fi decis să grăbească lansarea telefonului, iar colaboratorii au fost obligați să termine munca într-un timp mai scurt. Galaxy Note 7 urma să aibă ecranul curbat pe părțile laterale, un scanner de iris și o baterie care se încarcă extrem de rapid.

Însă lucrurile, după cum știți, nu au mers așa cum trebuie. Bateriile au început să explodeze, iar coreenii au fost forțați să oprească vânzările și să solicite returnarea dispozitivelor pentru reparații. Însă nici măcar acest proces nu a evoluat într-un mod corespunzător. Pe lângă faptul că a anunțat planurile înainte de a stabili modul în care returnarea se va desfășura, compania i-a indus în eroare pe unii clienți. Potrivit Bloomberg, Samsung i-a sfătuit inițial pe oameni să oprească telefoanele și să nu le mai folosească, însă după aceea a furnizat un patch care avea rolul de a preveni exploziile.

Ceea ce este foarte interesant este faptul că problemele nu au fost observate nici de specialiștii Samsung, nici de operatorii de rețele mobile. Aceștia din urmă, de exemplu, s-ar fi concentrat asupra semnalului și viteza internetului, astfel că nu au observat problemele pe care le-ar putea avea bateria.

Situația este extrem de dificilă, iar zeci de mii de oameni din toată lumea așteaptă noile dispozitive Note 7. Între timp, autoritățile nu au putut ignora incidentul, iar autoritatea aeronautică din Statele Unite a interzis pornirea și folosirea terminalului în timpul zborurilor.