26 apr. 2016 | 20:18

Creatorii Doom și Quake lucrează la un nou FPS: Blackroom

Gaming
Creatorii Doom și Quake lucrează la un nou FPS: Blackroom

După ce au pus bazele FPS-urilor așa cum le știm astăzi, John Romero și Adrian Carmack lucrează la un nou shooter futurist intitulat Blackroom.

În cazul în care aveți o vârstă în jurul a 30 de ani și ați avut acces la un computer în anii ’90, sunt șanse foarte mari să vă fi jucat Quake, Doom, Wolfenstein sau toate trei. 25 de ani ma tărziu, aceeași dezvoltatori pasionați revin asupra genului pe care a ajutat să-l definească. De această dată însă, nu va fi vorba de un remake, ci de un joc complet original din parte aceleeași echipe conduse de John Romero și Adrian Carmack. Titlul în cauză va purta numele de Blackroom.

Aflat momentan în stadiu de proiect pe Kickstarter, în mai puțin de 24 de ore, Blackroom a obținut peste 10% din cei 700.000 de dolari necesari pentru finalizare jocului. În ceea ce privește conceptul din spatele acestui nou titlu, acțiunea din Blackroom se petrece într-un viitor în care realitatea holografică este la ordinea zilei, deși viziuni sinistre încearcă să modifice radical părțile bune ale acestui univers. În rolul principal se va afla doctorul Santiago Sonora, un inginer la compania gigant Hoxar specializată în holograme. Misiunea sa este să investigheze iregularitățile din programul de training militar Blackroom.

Cu un accent pe acțiune într-un ritm foarte alert, Blackroom nu se va distanța foarte multe de mecanica de joc a vechilor titluri create de Romero și Carmack. Din același motiv, vor exista lansatoare de rachete în joc și elemente de gameplay pe care s-ar putea să le recunoașteți, precum strafing. Nu există nici o limtă în ceea ce privește numărul de arme pe care personajul vostru le poate căra la un moment dat pentru că o mare parte din acțiune se va desfășura într-un mediu holografic. Ca moduri de joc, vor exista atât single player și co-op, cât și arena sau deathmatch one-on-one pentru amatorii de multiplayer. Va exista posibilitatea realizării de moduri și oricine va putea să-și creeze propriul server de multiplayer.

Dacă totul merge bine, Blackroom va fi lansat în mod exclusiv pentru PC și Mac în iarna lui 2018 fără suport pentru VR.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele