Intel vrea să elimine jack-ul audio: îl va înlocui cu USB Type C

Intel vrea să elimine jack-ul audio: îl va înlocui cu USB Type C

Cei de la Intel au detaliat de curând planurile conform cărora ar vrea să elimine jack-ul audio de pe mobile.

Nu de puține ori am auzit, în ultimele luni, zvonuri conform cărora unele companii ar vrea să renunțe la jack-urile audio de pe dispozitivele mobile.

După cum scriu și cei de la Verge, acestea au devenit din ce în ce mai comune odată cu popularizarea MP3-player-elor și a dispozitivelor mobile. Acum, însă, giganții din domeniul tech par a fi pregătiți să renunțe la acesta.

Intel, de exemplu, ar fi încheiat un parteneriat cu chinezii de la LeEco și promovează avantajele pe care le-ar putea oferi portul USB Type C în cazul în care ar înlocui jack-ul audio.

Chinezii au lansat de curând un număr de telefoane care nu beneficiază de jack. Astfel, utilizatorii care vor să conecteze o pereche de căști vor fi nevoiți să folosească același port care este folosit pentru reîncărcare și transfer de date.

În cadrul unei conferințe organizate în Shenzen, la care au luat parte diverși dezvoltatori, Intel a vorbit în detaliu despre planurile de eliminare a jack-ului.

Motivul pentru care atât de multe companii vor să renunțe la el este simplu: este un port analog, care are o singură utilitate.

Porturile USB Type C, însă, pot oferi rate mari de transfer și pot, în același timp, să încarce dispozitive mari. Mai mult decât atât, producătorii ar putea să se folosească în viitor de căști pentru acumula diverse informații, precum temperatura, care ar fi incluse într-o aplicație de fitness tracking.

În trecut, se zvonea că Apple ar lucra la o pereche de căști EarPods dotate cu un conector Lightning, același folosit pe iPhone-urile de la 5 în sus pentru încărcare și transferul de date. Astfel, cei care vor dori să-și folosească în continuare căștile cu mufă jack vor fi obligați să cumpere un adaptor special. Căștile EarPods de iPhone 7 dotate cu un conector Lightning ar putea fi cumpărate și separat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: