20 apr. 2016 | 07:24

Intel se reinventează și concediază 12.000 de angajați

ACTUALITATE
Intel se reinventează și concediază 12.000 de angajați

Intel, una dintre cele mai puternice companii din IT, care a stat la baza PC-urilor așa cum le cunoaștem astăzi, trece printr-o perioadă foarte dificilă marcată prin restructurări masive.

Într-o perioadă în care din ce în ce mai puțin dintre noi investesc bani într-un nou laptop sau desktop, o companie care câștiga majoritatea profitului din acele categorii de produse, trebuie să se reinventeze complet. Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns directorii Intel în urmă cu puțin timp.

Aproximativ 12.000 de angajați Intel vor fi concediați în următoarea perioadă. Această mișcare de trupe va reprezenta doar una dintre etapele pe care le va urma compania în cadrul procesului de reorientare dinspre o afacere cu procesoare de PC-uri, către una cu gadgeturi purtabile și soluții din spectrul Internet of Things.

,,Rezultatele noastre pentru anul trecut demonstrează faptul că strategia funcționează și reprezintă o bază solidă pentru creștere.” CEO-ul Intel – Brian Krzanich a sintetizat foarte bine situația actuală și traiectoria companiei. ,,Oportunitatea acum este de a accelera procesul și de a construi pornind de la punctele noastre forte.” Această transformare a început în urmă cu câțiva ani, iar având în vedere că în 2015 profitul obținut din IoT a reprezentat 40% din veniturile Intel, este evident că rețeta funcționează. În aceași perioadă însă, piața de PC-uri a continuat să scadă, iar ritmul nu pare să mai încetinească.

În practică, pe lângă ce 12.000 de posturi restructurate – aproximativ 11% din forța de muncă a companiei, Intel va spori investițiile în ferme de servere, Internet of Things, memorii și conectivitate, în același timp, reducând interesul în PC-uri. Acest anunț vine la scurt timp după anunțarea profitului pe primul trimestru din 2016, când a anunțat încasări de 13,7 miliarde, cu o scădere de 14% în cadrul Client Computing Group. Divizia IoT Group a înregistrat încasări de 651 milioane de dolari, cu 22% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele