Intel prezintă în România cea de-a șasea generație de procesoare Intel Core vPro

Intel prezintă în România cea de-a șasea generație de procesoare Intel Core vPro

Intel a prezentat în România cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core vPro în sisteme puternice de business pentru un mod de lucru modern. 

A șasea generație a gamei de procesoare Intel Core vPro vine în întâmpinarea cererii pentru securitate și productivitate din sectorul business, inovând domeniul autentificării securizate, a performanței crescute pentru dispozitive precum laptopuri 2 în 1, Ultrabook-uri, sisteme All-in-One și desktop PC-uri. Noile procesoare aduc o performanță crescută de 2,5 ori, o autonomie mai mare și un timp de răspuns de patru ori mai rapid comparativ cu un laptop mai vechi de cinci ani.

„Modul de lucru se transformă. Companiile caută soluții de securitate avansate care să le permită să își păstreze datele în siguranță, în condițiile în care apar pe zi ce trece noi amenințări. Cea mai nouă generație a gamei de procesoare Intel Core vPro vine cu noi capabilități de securitate la nivel hardware, ceea ce le permite PC-urilor să le asigure angajaților companiilor siguranța și productivitatea de care au nevoie”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel Central and Eastern Europe.

Intel prezintă în România cea de-a șasea generație de procesoare Intel Core vPro

Noul procesor este dedicat, de asemenea, și noii soluții numite Intel Authenticate, prezentată în cadrul evenimentului de lansare a noii game de procesoare. Aceasta este o soluție de autentificare la nivel hardware, disponibilă pe cea de-a șasea generație a procesoarelor Intel Core vPro, care întărește protecția identității pe PC, făcându-l mai puțin vulnerabil la atacurile de securitate. Intel Authenticate verifică identitatea utilizatorului prin folosirea unei combinații de trei factori: “ceva ce știi”, precum un număr personal de identificare; “ceva ce deții”, cum ar fi un telefon mobil; și “ceva ce ești”, precum o amprentă. Departamentul IT poate alege dintre mai mulți factori de autentificare în baza reglementărilor companiei, putând astfel să nu se bazeze doar pe memorarea de către angajați a unor parole complicate.

Cu ocazia prezentării noii game de procesoare, Intel a demonstrat capacitățile noului microcip Intel Core vPro pe platforme venite de la producători precum Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo sau Maguay.

Intel prezintă în România cea de-a șasea generație de procesoare Intel Core vPro

Citește și: