20 ian. 2016 | 13:03

Intel lansează a șasea generație de procesoare Intel Core vPro

ACTUALITATE
Intel lansează a șasea generație de procesoare Intel Core vPro

Intel a anunțat disponibilitatea celei de-a șasea generații a gamei de procesoare Intel Core vPro pentru biroul modern. Noile procesoare se adresează cererilor pentru securitate și productivitate pentru companiile mari, aducând inovații în materie de autentificare securizată, performanță crescută pentru dispozitive 2 în 1, Ultrabook-uri, sisteme All-in-One și desktop PC-uri.

“Cu un design nou, performanță crescută și autonomie mare, procesoarele Intel Core™ și Intel Core vPro din a șasea generație setează un nou standard în computingul de business”, a declarat Tom Garrison, Vicepreședinte și General Manager al diviziei Business Client a Intel. “Prin adăugarea unor capabilități noi de securitate la nivel hardware, Intel a ajutat la transformarea noilor PC-uri într-o parte integrată a soluțiilor de securitate pentru business, asigurându-le utilizatorilor siguranța și productivitatea de care au nevoie”, a adăugat el.

Noile procesoare fac parte din generația Skylake și sunt optimizate pentru un consum redus de energie și securitate crescută. Intel vine, astfel, cu 11 modele de cipuri din care patru sunt dual-core și șapte sunt quad-core. Acestea oferă frecvențe ce variază de la 1.1 GHz pentru modelul de bază, Intel Core m5-6Y57 dedicat platformelor mobile, până la cei 3.4 GHz ai celui mai puternic model Skylake pentru desktop: Intel Core i7-6700 ce vine cu 8MB cache și un TDP de 65W.

Intel promite noi standarde de securitate cu noile procesoare, acestea putând gestiona cu mai mare ușurință noii algoritmi de securitate oferiți de funcționalitatea Intel Authenticate dedicată departamentelor de IT ce protejează computerele multinaționalelor.

Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic și Toshiba vor lansa device-uri pentru sectorul business cu noile procesoare Intel. Pot fi alese device-uri dintr-o gamă variată, care include sisteme 2 în 1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshells și All-in-One sau mini PCuri, toate construite pentru orice mediu de lucru.