Instagram și-a lansat oficial aplicația pentru calculator

Instagram și-a lansat oficial aplicația pentru calculator

Instagram și-a lansat recent aplicația pentru desktop, după ce, în urmă cu câteva luni, rețeaua a devenit disponibilă și pe platforma Windows Mobile.

Instagram devine și mai accesibil decât până acum, pentru utilizatorii care vor să dea scroll direct de pe calculator. Lansarea aplicației pentru platforma Windows Mobile s-a făcut în luna aprilie, iar începând cu zilele acestea, rețeaua socială este disponibilă și pe calculatoarele ce rulează Windows, în forma unei aplicații dedicate.

Aplicația Instagram este disponibilă pentru descărcare din Windows Store și seamănă destul de mult cu aplicația mobilă cu care suntem deja obișnuiți de ceva vreme. Ai posibilitatea să dai scroll prin feed, așa cum o faci de obicei, dar poți viziona și fotografiile sau clipurile împărtășite prin intermediul funcției Stories.

De asemenea, Instagram pentru desktop vine și cu funcția de search, dar și cu tabul de Explore, prin care poți descoperi noi utilizatori prin intermediul unor poze sau videoclipuri postate de aceștia. Aplicația îți dă acces și la propriul cont, la opțiunea cu postările la care ai dat like și la setări. În comparație cu site-ul de pe desktop, aplicația dedicată oferă opțiune de a da share la conținut pe Facebook sau pe Messenger, iar asta găsiți apăsând pe butonul ”…”.

Poți posta fotografii dacă ai o tabletă sau un calculator ce are ecran cu touchscreen, dar și o cameră foto, astfel că majoritatea utilizatorilor nu pot beneficia de această funcție. Nu ar fi rău ca, în viitor, să existe posibilitatea de a upload-a fotografii din calculator și de a le edita direct în aplicația pentru desktop.

Aplicația mai are încă o serie de probleme, dar acestea vor fi rezolvate, cel mai probabil, în viitorul foarte apropiat. Instagram ar putea să beneficieze și de un redesign, deoarece există foarte mult spațiu gol în lateralele fotografiei, ce ar putea fi folosit pentru a muta comentariile și like-urile într-o parte, de exemplu.

Etichete: