Instagram Live este oficial și e foarte diferit de Facebook Live

Existau de ceva timp zvonuri legate de Instagram Live, iar noua funcție de broadcasting live tocmai a fost lansată și este destul de diferită de Facebook Live. 

În urmă cu câteva săptămâni am aflat primele detalii despre Instagram Live. La momentul respectiv, oficialii companiei au anunțat că noua funcție va fi integrată în curând în aplicațiile de mobil și că va fi, în mod previzibil, foarte ușor de folosit. Acum, noua funcție a început să fie disponibilă, dar procesul de propagare global va dura destul de mult. În prima etapă, doar utilizatorii din SUA se pot bucura de ea.

În orice caz, dacă vreți să încercați să o folosiți, sistemul este cât de simplu. Este suficient să accesați ecranul Stories din interfața aplicației și, printr-un swipe la dreapta să ajungeți la modul Live. Persoanele care vă urmăresc vor ști că ați inițiat o transmisiune live datorită textului LIVE în dreptul persoanei voastre din interfața Story.

În mare, interfața nu este foarte diferită de Facebook Live sau Periscope, dar există totuși câteva diferențe importante vizavi de ce se întâmplă cu conținutul pe care îl generați în această manieră. Oricine vă poate lăsa comentarii și își poate manifesta aprecierea în timp real printr-un tap pe inimioarele din interfață.

Singura problemă și cea mai mare diferență față de Facebook Live și Periscope este că toate clipurile generate prin Instagram Live nu se vor salva. Acestea se vor transmite live, dar imediat după ce ați încheiat procesul de broadcasting, vor dispărea în eter. Nu puteți arhiva clipurile pe care le-ați filmat nici măcar pentru a le vedea voi mai târziu. Astfel, pentru ca cineva să vă vadă transmisiunea live, trebuie să fie pe Instagram în acel moment sau să intre special pentru voi, deoarece știe că veți începe o sesiune live.

Pentru ca Instagram să faciliteze descoperirea de clipuri live interesante, va include o secțiune nouă în secțiunea Explore a aplicației intitulată Top Live.

 

Alexandru Puiu
07:45 13.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video