Încă un mare site de torrente a fost închis

Încă un mare site de torrente a fost închis

Într-o perioadă în care marile site-uri de torrente cad unul după altul, a venit și rândul celebrului TorrentHound să își termine activitatea.

Recent, fondatorul site-ului de torrente TorrentHound a trimis un email către TorrentFreak care conținea un mesaj simplu: „Finito.”

Deși nu a ajuns niciodată la nivelul giganților din lumea torrentelor precum KickAss Torrents, The Pirate Bay și Torrentz, TorrentHound lasă, totuși, în urmă milioane de vizitatori lunari. Toate cele trei mari site-uri menționate anterior au fost închise lunile trecute , deși The Pirate Bay continuă să se încăpățâneze și să reapară după fiecare închidere.

Din păcate KickAss Torrents și Torrentz nu sunt la fel de norocoase. Primul a devenit offline în iulie (deși a existat o copie care a funcționat pentru ceva timp), iar al doilea a funcționat pentru ultima oară în august.

Iar TorrentHound, deși mai mic, nu a fost o excepție pentru plângeri, acesta fiind chiar blocat în mai multe țări. Totuși, mereu a reușit să rămână online… până azi

Motivul închiderii, bănuiesc cei de la TorrentFreak, ar fi presiunea continuă din partea Departamentului de Justiție al SUA, inclusiv punerea sub acuzare a lui Artem Vaulin, fondatorul KickAss Torrents. Însă, mai târziu, fondatorul TorrentHound a făcut următoarea afirmație pentru a explica închiderea site-ului:

„Este o combinație între traficul în scădere, veniturile în scădere și facturile care continuă să se adune. Apoi, adaugă presiunea constantă a agențiilor antipiraterie, pur și simplu nu mai merita să ne chinuim cu aceste probleme. ”

Autor: Andrei Geornoiu

Citește și:
Etichete: