În șase ani, frânarea automată va fi obligatorie pe toate mașinile

În șase ani, frânarea automată va fi obligatorie pe toate mașinile

Astăzi suntem abia în 2016, dar imediat ajungem în ”anii ’20” cu tot ce va însemna tehnologia viitorului.

Mașinile autonome încă fac parte din viitorul îndepărtat, dar până acolo s-ar putea să vedem elemente din această tehnologie futuristă mult mai devreme decât ne-am fi așteptat. Frânarea obligatorie nu va mai fi o obligație legală la inițiativa șoferului, ci va rămâne în ”responsabilitatea” mașinii pe care o conduce. Din motive de siguranță, mașinile americane vor avea implementate în mod obligatoriu sisteme de frânare automată până în 2022. Așa cum știm, ce pornește în America în domeniul auto va ajunge foarte rapid mai apoi și în Europa.

Conform, National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) și Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), 20 de fabricanți de automobile din America au căzut de acord să implementeze sistemul de automatic emergency braking (AEB) ca o funcție standard pe toate mașinile și camionetele până pe 1 septembrie 2022.

Camioanele mai grele, cu greutăți între 3,8t și 4,5t vor fi echipate cu aceste sisteme trei ani mai târziu, în 2025. Așa cum e de așteptat, sistemele AEB sunt construite să încetinească sau să oprească un autovehicul dacă detectează o eventuală coliziune cu o altă mașină, un pieton sau orice obiect.

Sistemul AEB este deja utilizat pe mai multe mașini din ziua de azi, însă majoritatea fac parte din gama de lux. E foarte posibil ca, în curând, un număr din ce în ce mai mare de fabricanți de automobile să adopte acest sistem de frânare, de vreme ce prețurile acestuia devin mai accesibile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: