03 sept. 2016 | 09:55

IFA 2016: Mai subțiri și mai rapide, Alienware și-a reinventat în sfârșit laptopurile

ACTUALITATE
IFA 2016: Mai subțiri și mai rapide, Alienware și-a reinventat în sfârșit laptopurile

Cei de la Alienware au fost din totdeauna foarte buni la realizarea unor sisteme pentru gaming, dar noile creații anunțate la IFA 2016, nu sunt doar mai sprintene, ci și arată mai bine.

Pe rețeta celor de la Apple, au trecut câțiva ani de când cei responsabili de brandul de gaming al celor de la Dell a adus vreo modificare designului laptopurilor Alienware. Se pare că IFA 2016 este totuși un eveniment norocos pentru cei care au tot așteptat un upgrade important.

Rezultatul schimbărilor de design îl vedeți în imaginile alăturate. Chiar dacă s-ar putea să nu fie foarte evidente pentru un ochi neantrenat, acestea sunt mul mai mici și mai subțiri decât aceleași familii de sisteme actualizate în urmă cu un an. Diferența de grosime este de minim 20% față de vechile modele – 22mm de la 34mm în cazul modelului de 15,6 inci, 22mm de la 28mm în cazul variantei de 13,3 inci și 30mm pentru Alienware 17. Ca un bonus pentru cei care se orientează către achiziția unui Alienware 15 sau Alienware 17, compania oferă și un panou compatibil G-Sync.

Trecând însă peste aspectul exterior, cea mai importantă inovație cu care se mândresc aceste portabile ține de adopția noilor plăci video GeForce GTX 1080 în Alienware 17, GTX 1070 în Alienware 15 și GTX 1060 de la NVIDIA în Alienware 13. În fiecare caz, întreaga configurație este suficient de puternică încât aceste sisteme să poarte sigla VR Ready, dacă aveți o fascinație pentru realitate virtuală și plănuiți să faceți o investiție într-un Oculus Rift sau HTC Vive.

Fiind compatibile cu funcțiile avansate de securitate din Windows 10, pe toate aceste sisteme vă puteți autentifica doar apărând în fața camerelor Windows Hello. Sistemul de urmările al ochilor patentat de Tobii poate fi achiziționat opțional pe Alienware 17. Acesta din urmă vă va ajuta, de exemplu, doar să vă uitați la sigla Alienware și laptopul să pornească.

Cum e de așteptat, prețul pentru noile Alienware 13, 15 și 17 va varia enorm în funcție de ce vreți în interior. Important este că puteți alege un Intel Core i7 6820HK – SkyLake overclocked până la 4,1 GHz, 32GB RAM sunt de asemenea o opțiune. Modele actualizate de 15 și 17 inci vor fi disponibile până la finele acestei luni, în timp ce varianta de 13 inci modernizată va fi în oferta magazinelor online doar în noiembrie.

Playtech se află la IFA 2016 și vă aduce cele mai interesante informații despre lansările de acolo.

Alienware 17 Tobii Notebook

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele