IFA 2016: HP Elite Slice e desktopul modular gata de acțiune

IFA 2016: HP Elite Slice e desktopul modular gata de acțiune

Într-o perioadă în care vânzările de desktopuri clasice au scăzut semnificativ, printr-un design modular, HP Elite Slice încearcă să atragă un public cât mai variat.

Dintr-un punct de vedere, noul HP Elite Slice anunțat zilele trecute la IFA 2016 ne aduce aminte de Mac mini. Micuțul desktop al celor de la Apple este unul foarte performant și versatil, iar în funcție de nevoie, vă este foarte ușor să-l luați dintr-o parte în alta. Cu gadgetul din imaginile alăturate, Hewlett Packard a făcut ceva similar, cu mențiunea că Elite Slice este și mai potent, datorită designului modular.

Practic, HP Elite Slice este un computer bun la toate, iar asta nu este o exagerare asociată doar puterii de procesare. În funcție de scenariile de utilizare pe care le aveți în minte, vă puteți particulariza configurația hardware și puteți investi câțiva bani într-unul sau două module suplimentare.

La interior, HP Elite Slice poate găzdui cele mai noi procesoare Intel, până la Core i7-6700T și o cantitate foarte generoasă de 32GB RAM. Spațiul de stocare poate fi de tip clasic, SSD sau în formatul HP Turbo Drive. Punctul său forte, dacă nu era evident, ține însă de modulele pe care le puteți atașa dedesubt și care s-ar putea să vă impresioneze ca abilități. HP Audio Module, de exemplu, este realizat împreună cu Bang & Olufsen și vă transformă PC-ul într-un player multimedia foarte capabil cu abilități de teleconferință. HP ODD Module automatizează procesul de backup al tuturor datelor pe care la aveți stocate pe HP Elite Slice. HP VESA Plate este destinat celor care vor să-și țină desktopul pe perete.

Singurul și cel mai important detaliu din această ecuație ține de preț și disponibilitate. Știm cu siguranță că achiziția tuturor modulelor va fi opțională, dar valoarea nici unuia dintre ele nu este cunoscută. Probabil că va fi totuși doar o chestiune de câteva săptămâni până veți pune mâna pe ele.

Playtech se află la IFA 2016 și vă aduce cele mai interesante informații despre lansările de acolo.

HP Elite Slice toate modulele

Sursa: Ubergizmo