Iată ce se întâmplă dacă răspunzi la mailurile din spam

Iată ce se întâmplă dacă răspunzi la mailurile din spam
18:30 13.01.2016

Deși nu este chiar indicat să răspunzi la vreun mail din spam, comediantul James Veitch a decis să răspundă unuia dintre ele. Ceea ce a urmat a fost un șir de mailuri comice, în care Veitch a ajuns să stoarcă de bani propriul spammer.

Povestea amuzantă dintre Veitch și spammerul său numit Solomon Odonkoh a fost povestită de primul cu ocazia unui eveniment TED Talk de anul trecut. Acesta menționează cum Odonkoh l-a contactat pe Veitch pentru a-i propune o afacere extraordinară.

Dacă majoritatea oamenilor pur și simplu ignoră astfel de propuneri fățiș false și puse pe escrocherie, Veitch i-a răspuns omului, primind înapoi un mail tipic impostorilor din mediul online: Solomon i-a răspuns că-i va ”trimite aur”, și că Veitch va primi ”10% din ceea ce va distribui.” Comediantul, mimând naivitatea l-a întrebat cam cât aur va primi, Solomon răspunzându-i că va începe cu 25 de kilograme, ceea ce ar însemna undeva pe la 2,5 milioane de dolari.

Veitch i-a întors-o zicând că 25kg de aur e prea puțin și că va avea nevoie de mai mult. Pentru a-l convinge pe Solomon că are într-adevăr intenții de îmbogățire, Veitch i-a spus că lucrează ca manager al unui fond de investiții și că are experiență în a lucra cu sume mari de bani și metale prețioase.

De asemenea, Veitch a încercat să îl convingă pe Solomon să investească în hummus de vreme ce valoarea sa pe piață a crescut enorm. Nu am să vă povestesc finalul pentru că merită să vedeți până la capăt unde se ajunge când doi oameni încearcă să se păcălească reciproc.

loading...