Iată ce se întâmplă dacă răspunzi la mailurile din spam

Iată ce se întâmplă dacă răspunzi la mailurile din spam

Deși nu este chiar indicat să răspunzi la vreun mail din spam, comediantul James Veitch a decis să răspundă unuia dintre ele. Ceea ce a urmat a fost un șir de mailuri comice, în care Veitch a ajuns să stoarcă de bani propriul spammer.

Povestea amuzantă dintre Veitch și spammerul său numit Solomon Odonkoh a fost povestită de primul cu ocazia unui eveniment TED Talk de anul trecut. Acesta menționează cum Odonkoh l-a contactat pe Veitch pentru a-i propune o afacere extraordinară.

Dacă majoritatea oamenilor pur și simplu ignoră astfel de propuneri fățiș false și puse pe escrocherie, Veitch i-a răspuns omului, primind înapoi un mail tipic impostorilor din mediul online: Solomon i-a răspuns că-i va ”trimite aur”, și că Veitch va primi ”10% din ceea ce va distribui.” Comediantul, mimând naivitatea l-a întrebat cam cât aur va primi, Solomon răspunzându-i că va începe cu 25 de kilograme, ceea ce ar însemna undeva pe la 2,5 milioane de dolari.

Veitch i-a întors-o zicând că 25kg de aur e prea puțin și că va avea nevoie de mai mult. Pentru a-l convinge pe Solomon că are într-adevăr intenții de îmbogățire, Veitch i-a spus că lucrează ca manager al unui fond de investiții și că are experiență în a lucra cu sume mari de bani și metale prețioase.

De asemenea, Veitch a încercat să îl convingă pe Solomon să investească în hummus de vreme ce valoarea sa pe piață a crescut enorm. Nu am să vă povestesc finalul pentru că merită să vedeți până la capăt unde se ajunge când doi oameni încearcă să se păcălească reciproc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: