30 mart. 2016 | 14:32

Huawei pregătește lansarea unui telefon cu ecran curbat

ACTUALITATE
Huawei pregătește lansarea unui telefon cu ecran curbat

Conform unor zvonuri recente, chinezii de la Huawei ar vrea să lanseze un smartphone cu ecran curbat.

Succesul pe care Samsung l-a înregistrat odată cu debutul seriei Edge se pare că inspiră unele companii din China să adopte un design similar. Prima dintre acestea, după cum ne amintesc cei de la Phonearena, a fost Vivo, care a lansat în urmă cu ceva vreme modelul XPlay 5. Acum, însă, și Huawei, cel mai mare producător de telefoane mobile din China, ar fi pregătit să facă un pas similar.

Noile zvonuri legate de compania chinezească ne indică faptul că aceasta ar fi gata să lanseze în curând un smartphone cu un ecran curbat. Conform publicației menționate mai devreme, display-ul ar fi unul arcuit, însă nu se va asemăna în niciun fel cu Samsung Galaxy S6 Edge sau S7 Edge. Nu știm exact ce înseamnă asta, dar este posibil să avem de-a face cu o curbură similară celei pe care am văzut-o pe telefoanele LG G Flex.

Mai mult decât atât, sursa menționează că dispozitivul respectiv ar putea fi al doilea din generația Mate S. Versiunea cea mai scumpă a acestuia din urmă a fost primul telefon care a beneficiat de un ecran sensibil la presiune (o tehnologie similară 3D Touch, folosită de Apple). Totuși, rămâne de văzut dacă vom afla mai multe informații despre telefon în acest an, sau dacă va debuta pe piață la începutul anului viitor.