Huawei Mate 9 ar putea avea cameră dublă cu stabilizare optică și 20MP

Huawei Mate 9 ar putea avea cameră dublă cu stabilizare optică și 20MP

Huawei Mate 9, un nou phablet al producătorului chinez, ar putea veni cu tehnologii noi în materie de procesor și cu un sistem dual de camere foto.

Huawei Mate este, de ceva vreme, gama prin care Huawei încearcă să aducă pe piață elemente hardware noi, iar smartphone-ul Mate 9 pare să urmeze regula. Recent, au apărut detalii noi despre acest phablet.

P9 a fost primul model din gama Huawei ce a venit cu un sistem dual de camere foto, și se pare că acesta va fi adăugat și pe Mate 9. Fiecare dintre cei doi senzori optici ar avea 20 de megapixeli. Au existat și zvonuri cu privire la un design cu stabilizare optică, pe care P9 nu îl are.

Mate 9 ar mai veni și cu un bliț dublu și scanner de amprentă. Aparent, nu va exista o funcție de laser autofocus, iar telefonul nu are pe carcasă niciun branding din partea Leica. Asta vine ca o surpriză, mai ales că parteneriatul Huawei-Leica a fost unul de succes, având în vedere lansarea P9.

Huawei Mate 9 ar veni și cu un procesor nou, Kirin 960. Se pare că acesta va fi mai eficient și mai performant decât Kirin 960, bazându-se pe arhitectura ARM Cortex-A73, informează androidcentral.com.

Alte specificații ale telefonului nu au fost încă dezvăluite, dar ne așteptăm ca bateria să fie un punct forte al acestui phablet, mai ales că display-ul are o diagonală de aproape 6 inci. Pe partea de software, ne așteptăm ca Mate 9 să ruleze Android 7.0 Nougat și să beneficieze de noua interfață EMUI 5. Noua interfață, accesibilă în urma unui ROM leak-uit pentru P9, reușește să vină cu îmbunătățiri masive în zone în care versiunile anterioare EMUI au avut probleme.

Huawei Mate 8 s-a lansat în China în decembrie 2015 și este de așteptat ca modelul actual să se lanseze la aproximativ un an distanță. Având în vedere că Huawei a reușit să devină popular și în Europa grație P9, e posibil ca Mate 9 să fie un phablet de succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: