Huawei Mate 9 seamănă prea mult cu Samsung Galaxy Note 7

Huawei Mate 9 seamănă prea mult cu Samsung Galaxy Note 7

Huawei Mate 9 va fi următorul phablet al producătorului chinez și chiar dacă lista cu specificații cunoscute până acum publicului arată bine, aspectul telefonului amintește enorm de Samsung Galaxy Note 7.

Pozele au fost publicate de Evan Blass pe Twitter și arată două variante ale telefonului, cu ecran obișnuit și cu ecran curbat. Dacă aruncăm o privire prin comentarii, observăm că mai mulți utilizatori de Twitter au remarcat asemănarea cu controversatul Note 7.

În cazul versiunii curbate, displayul, butonul de home, poziționarea camerelor, poziționarea speakerului și chiar și culorile te-ar putea face să crezi că ai în fața ochilor un Note 7. Nu se poate spune (neapărat) același lucru și despre celălalt model, cu ecran standard. Producătorii împrumută în mod constant elemente de design unii de la alții, ceea ce nu e un lucru neapărat rău, dar în situația de față, lucrurile au mers puțin cam departe.

Cele două telefoane au numele de cod Long Island și Manhattan, vor avea procesor eight-core HiSilicon Kirin 960 (mai eficient și mai performant decât predecesorul, bazându-se pe arhitectura ARM Cortex-A73), 256GB spațiu de stocare, 6GB de RAM și ecrane de 5,9 inci, potrivit Blass. Long Island ar avea specificații premium, în care intră și ecranul curbat similar rivalului Samsung, care se pare că va fi adaptat pentru a suporta platforma de realitate virtuală Google Daydream. Partea mai puțin bună e că telefonul ar putea fi comercializat doar în China, în timp ce Manhattan ar avea o lansare globală, potrivit CNET.

P9 a fost primul model din gama Huawei cu cameră foto duală, și se pare că aceasta va fi adăugat și pe Mate 9. Fiecare dintre cei doi senzori optici ar avea 20 de megapixeli. Au existat și zvonuri cu privire la un design cu stabilizare optică, pe care P9 nu îl are. Mate 9 ar mai veni și cu un bliț dublu și scanner de amprentă. Aparent, nu va exista o funcție de laser autofocus, iar telefonul nu are pe carcasă niciun branding din partea Leica.