HTC Desire 10 Lifestyle este smartphone-ul ideal pentru audiofili [REVIEW]

HTC Desire 10 Lifestyle propune o combinație de elemente de design elegante și performanțe peste medie pentru grupa sa de preț, oferind o experiență plăcută.

HTC Desire 10 Lifestyle a apărut în septembrie 2016 și păstrează elementele de design prin care smartphone-urile brandului se fac cunoscute. Cu toate acestea, abordarea modelului Lifestyle este ușor diferită față de cea a modelului Pro, cel dintâi oferind un finisaj cu muchii aurii. Combinația muchiilor cu nuanța de bază arată foarte bine, chiar dacă la început ți-ai putea pune câteva semne de întrebare. În varianta testată de noi, auriul completează discret negrul, mai ales partea mată de pe spate. Îl găsiți în oferta Orange la un preț bun.

Review HTC Desire 10 Lifestyle – Introducere

Înainte să vorbim de ce merită și ce merită mai puțin când vine vorba de HTC Desire 10 Lifestyle, e indicat să trecem în revistă specificațiile tehnice ale acestuia. Primul lucru pe care îl vei observa este ecranul LCD de 5,5 inci, care are însă o diagonală de 720 x 1280 pixeli, având o densitate de aproximativ 267ppi.

htc desire 10 lifestyle

La baza telefonului stă procesorul Qualcomm MSM8928 Snapdragon 400, care vine cu un design quad-core, rulând la 1,4GHz. Placa video a telefonului este modelul Adreno 305. De asemenea, smartphone-ul are 3GB de memorie RAM, mai mult decât suficientă pentru device. Dacă spațiul de stocare vă interesează, aveți la dispoziție 32 de GB de memorie internă, dar și un slot de card microSD, compatibil cu carduri de până la 256GB.

Camera foto a lui HTC Desire 10 Lifestyle are un senzor de 13MP și o diafragmă de f/2.2, putând să filmeze Full HD la 30fps. Sunetul este asigurat de două difuzoare HTC BoomSound Hi-Fi, ce folosesc tehnologia Dolby Audio.

Review HTC Desire 10 Lifestyle – Puncte pro

Design-ul telefonului este plăcut; în vreme ce mulți producători mizează pe telefoane lansate în variante complet aurii, HTC Desire 10 Lifestyle propune alte culori la care se adaugă o serie de muchii fine, aurii. Spatele telefonului este mat și oferă un oarecare grad de aderență atunci când ții telefonul în mână. E posibil ca eu să mă fi obișnuit prea tare cu un telefon cu ecranul de 5,1 inci, astfel că durează puțin până fac trecerea la un device mai mare. Dacă ai buzunare mici, însă, telefonul s-ar putea să îți dea câteva bătăi de cap.

htc desire 10 lifestyle

Experiența de utilizare este, din nou, un punct forte. În mod surprinzător, telefonul nu vine cu foarte mult bloatware la pachet. Dincolo de colecția de aplicații Google instalate, mai ai de-a face cu vreo alte trei sau patru aplicații propuse de HTC, una dintre ele fiind pentru teme și alta pentru știri. Nu m-am jucat prea mult cu temele din aplicație, dar unele dintre acestea arată bine. Altele, în schimb, îți pot reaminti de temele pe care telefoanele de acum 10 ani le aveau disponibile pe internet. Puțină nostalgie, însă, nu strică niciodată.

Sunetul m-a uimit cel mai mult când vine vorba de HTC Desire 10 Lifestyle. Telefonul beneficiază de tehnologia Dolby Audio și este dotat cu două difuzoare, unul în partea de sus, iar altul în partea de jos a device-ului. Atunci când te joci, când te uiți la un film sau când asculți muzică, poți intra în bara de notificări pentru a schimba modul de sunet. Modul Theatre oferă un sunet foarte bogat, iar sistemul dual de boxe este perfect atunci când ai telefonul în față.

Review HTC Desire 10 Lifestyle – Puncte contra

Având în vedere dimensiunile ecranului, m-aș fi așteptat ca rezoluția să fie una Full HD. Dacă faci trecerea de la un astfel de dispozitiv la unul cu ecran HD, s-ar putea să observi o diferență. Altfel, lucrurile nu sunt foarte diferite pentru un ochi neformat.

htc desire 10 lifestyle

Camera telefonului nu m-a impresionat. Am observat că are tendința să preia prea multă lumină și să întunece alte zone ale imaginii destul de mult. Speram ca modul HDR să fie mai bun la ameliorarea zonelor luminoase și întunecate, dar nu m-a ajutat nici acesta. Totuși, în condiții de luminozitate uniformă, pozele arată destul de bine.

Mi-ar fi plăcut ca HTC Desire 10 Lifestyle să aibă un senzor de amprentă, la fel ca varianta Pro a telefonului. M-am obișnuit cu o astfel de funcție și mi se pare extrem de facilă, în comparație cu alternativele disponibile.

Review HTC Desire 10 Lifestyle – Concluzii

HTC Desire 10 Lifestyle oferă o calitate audio de nivel înalt, dar nu reușește să aducă la același nivel și alte aspecte ale smartphone-ului. Astfel, dispozitivul pare să fie creat special pentru cei cărora le place să asculte muzică și care nu țin neapărat la anumite funcții performante. Firește, asta nu înseamnă că dacă ai un asemenea telefon, nu-l vei putea folosi ca pe orice alt telefon cu Android. Deși nu este flagship, se încadrează bine în gama mid-range.

htc desire 10 lifestyle

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: