Taiwanezii renunță la ecranele AMOLED: HTC 10 ar putea avea un display Super LCD 5

Taiwanezii renunță la ecranele AMOLED: HTC 10 ar putea avea un display Super LCD 5

Viitorul flagship al celor de la HTC nu va mai fi dotat cu un ecran AMOLED, taiwanezii urmând a include unul Super LCD 5.

În timp ce Apple vrea să treacă de la ecranele LCD la cele OLED, taiwanezii de la HTC au planuri diferite. Conform unor zvonuri interesante, aceștia ar urma să renunțe la display-urile AMOLED. În schimb, HTC 10, viitorul lor flagship, ar urma să beneficieze de un ecran Super LCD 5. Detaliile au fost furnizate de către @evleaks pe Twitter, fiind preluate ulterior de numeroase alte publicații online.

HTC 10 smartphone

Desigur, tehnologia nu este una dintre cele mai cunoscute în acest moment. În cazul în care veți căuta termenul pe Wikipedia, veți afla că Super LCD, spre deosebire de LCD-ul standard, nu include spațiul dintre display și ecranul tactil, cunoscut drept ”air-gap”. Acest ”air-gap” ia naștere în urma procesului de lipire a celor doua straturi. Adezivul este aplicat doar pe marginile display-ului, astfel că în partea centrală, între el și touchscreen este un spațiu gol.

După cum scrie și GSMArena, acest lucru înseamnă că ecranul nu va mai reflecta la fel de puternic lumina. Astfel, vizibilitatea va fi mai bună, iar consumul de energie va fi redus. Taiwanezii vor folosi și o baterie mai mare decât cea de pe One M9, de 3.000 mAh. HTC 10 va fi un smartphone construit în jurul unui display QHD cu diagonala de 5,2 inci. Procesorul va fi un Snapdragon 820, iar cantitatatea de memorie RAM va fi egală cu 4GB. O cameră principală de 12 megapixeli cu un sistem audio frontal de tip BoomSound reprezintă de asemenea o posibilitate.

Citește și: