Harta aceasta îți prezintă parolele pentru rețelele WiFi de pe aeroporturi din întreaga lume

Harta aceasta îți prezintă parolele pentru rețelele WiFi de pe aeroporturi din întreaga lume

Un inginer specializat în securitate a creat o hartă interactivă care ar putea fi extrem de utilă în timpul unei călătorii.

Cei care au călătorit de mai multe ori cu avionul știu că perioadele de așteptările din aeroporturi pot fi extrem de neplăcute în cazul în care nu beneficiază de accesul la internet. De aceea, un inginer a găsit de curând o soluție care ar putea ajuta mii de călători. După cum scriu cei de la Mashable, Anil Polat a creat o hartă care include parolele de la rețelele WiFi din mai multe aeroporturi din toată lumea.

Harta este una interactivă și poate fi accesată aici de către orice persoană interesată. Probabil și mai important este faptul că Polat actualizează harta în mod constant, cu informații extrem de utile. De exemplu, în cazul aeroportului din Koln, Polat menționează că veți avea parte de semnalul cel mai puternic în terminalul UE, în apropiere zonei în care este efectuată verificarea. De asemenea, în cazul aeroportului din Amsterdam, acesta specifică faptul că utilizatorii ar trebui să stea lângă zona celor de la KLM și să introducă o anumită parolă.

Informațiile respective sunt afișate în momentul în care accesați harta și efectuați un click pe un aeroport anume. Din câte se pare, este inclus și aeroportul Henri Coandă din București, Plat specificând în mod clar că accesul la internet în interiorul acestuia este nelimitat pentru toate persoanele. În orașe precum Berlin sau Londra, de exemplu, acesta este limitat la 60 sau chiar 40 de minute.

După cum puteți vedea mai sus, sunt puține țări din Uniunea Europeană care nu au cel puțin un aeroport inclus în harta de mai sus.

Etichete: