Hackerii s-au folosit de un joc FIFA pentru a obține milioane de dolari

Hackerii s-au folosit de un joc FIFA pentru a obține milioane de dolari

Un grup de hackeri s-a folosit de un instrument special, pentru a obține milioane de dolari prin intermediul unui joc FIFA.

Oricine a jucat unul dintre ultimele jocuri FIFA știe că Electronic Arts a implementat de ceva vreme modul Ultimate Team. În cadrul acestuia, jucătorii își pot crea propriile echipe, cu fotbaliști din realitate, pentru a concura împotriva altora în meciurile online. Cu cât joacă mai mult, cu atât primesc mai multe ”monede FIFA” (FIFA coins), pe care le pot investi în echipele lor.

După cum scriu și cei de la Kotaku, în ziua de azi, dacă veți căuta ”fifa coins” pe Google, veți vedea numeroase site-uri prin intermediul cărora acestea sunt comercializate. Un grup de hackeri, însă, a dus lucrurile mai departe. Aceștia au folosit un instrument care trimitea semnale către serverele EA în legătură cu meciurile jucate. Practic, aceștia primeau FIFA coins pentru meciuri care nu fuseseră niciodată jucate, iar monedele puteau fi ulterior vândute.

Afacerea ar fi început în 2013 și ar fi luat sfârșit în septembrie 2015, atunci când FBI a început să confiște sume uriașe de bani. Pe parcursul anilor, hackerii ar fi câștigat milioane de dolari prin respectiva metodă. De fapt, autoritățile americane susține că suma exactă câștigată de ei ar fi situată între 15 și 18 milioane de dolari.

Ultimul joc din seria FIFA este FIFA 17. Electronic Arts le pune la dispoziție clienților trei versiuni: Standard, Deluxe și Super Deluxe. După cum era de așteptat, beneficiile în FIFA Ultimate Team sunt cele care fac diferențele. Cu ediția Deluxe veți beneficia săptămânal de câte un jucător din echipa săptămânii, pentru trei meciuri (timp de douăzeci de săptămâni), dar și de 20 de Premiul Jumbo Gold Packs (unul în fiecare săptămână). Cât despre ediția Super Deluxe, acesta nu face decât să dubleze beneficiile (doi jucători din echipa săptămânii și 40 Jumbo G0ld Packs).

Citește și:
Etichete: