Cât de simplu poate fi accesată orice cameră web cu un software banal

Cât de simplu poate fi accesată orice cameră web cu un software banal

Grație unui software extrem de simplu, hackerii ți-ar putea accesa camera web fără mari probleme.

Accesarea camerei web de pe un PC este mai simplă decât am fi crezut până acum. Din câte se pare, cei de la Kaspersky au descoperit un software foarte ieftin cu ajutorul căruia infractorii din mediul online pot spiona alte persoane. După cum scrie publicația Mirror, numele software-ului este AdWind, iar acesta poate fi utilizat chiar și de către cei lipsiți de experiență, permițând realizarea de fotografii și de înregistrări audio și video.

AdWind ar putea fi folosit de unii oameni pentru realizarea unor materiale necorespunzătoare, care ar putea fi folosit ulterior pentru șantaj. Însa probabil cei mai mulți hackeri vor încerca să obțină informații legate de carduri de credit sau conturi bancare. Acesta a fost descoperit în timpul unui atac asupra unei bănci din Singapore. După cum era de așteptat, programul malware este livrat prin intermediul unui e-mail care conține un folder virusat. Acesta instalează AdWind fără a notifica utilizatorul, programul fiind capabil ulterior să fure parole și să înregistreze orice alte operațiuni importante.

”Platforma AdWind, în stadiul său actual, reduce în mod semnificativ cantitatea de cunoștințe necesare unui criminal”, a declarat un expert în securitate din cadrul Kaspersky. Hackerii se folosesc în prezent de program pentru a ataca diverse companii, însă acesta reprezintă o amenințare reală și pentru utilizatorul de rând. La fel de îngrijorător este și prețul relativ mic de ”închiriere”, de 70 de dolari pe lună. Conform informațiilor recente, nu mai puțin de 443.000 de persoane și companii din toată lumea au fost victime ale atacurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: