Hackerii ISIS amenință că vor închide Facebook și Twitter

Hackerii ISIS amenință că vor închide Facebook și Twitter

Într-o tentativă de a face bravadă, ISIS a declarat că plănuiește o serie de lovituri răzbunătoare împotriva Facebook și Twitter pentru campania dusă de cele două rețele sociale de ștergere a conturilor islamiștilor.

Se pare că gruparea Statul Islamic se afundă în conul de umbră în care a intrat de aproape un an. După ce au început să piardă teritorii în favoarea kurzilor în nordul Siriei și în timp ce Twitter, Facebook și alte grupări de ”hacktiviști” le blochează sistematic influența în spațiul online, ISIS a decis că a venit vremea pentru o contraofensivă împotriva inamicilor săi de pe Internet.

În urma unui clip video lansat de grupul de hackeri pro-ISIS, ”Armata Fiilor Califatului” aceștia amenință că vor ataca rețelele sociale precum Facebook și Twitter pentru că s-au alăturat luptei guvernului american împotriva grupului extremist. Grupul de hackeri amenință rețelele de socializare că vor închide zece conturi pentru fiecare cont de terorist închis de către americani, aceștia promițând că vor ”șterge” rețelele sociale pe de-a-ntregul. Pentru că trebuie să pară băieți răi, site-ul afișează de asemenea și pozele fondatorilor Facebook și Twitter: Mark Zuckerberg și Jack Dorsey, găurite de gloanțe.

Deși e posibil ca mesajul de amenințare să îi enerveze puțin pe cei doi CEO, nu e exclus ca materialul video să fie doar vorbe în vânt. E oarecum ușor să faci un clip de propagandă și să imiți spargerea unui cont, însă alta e să organizezi un atac adevărat la scară largă, mai ales împotriva unor site-uri precum Facebook.

Deși acest clip vrea să răspândească teroarea și frica, filmulețul arată, de fapt, frustrarea imensă prin care trece grupul terorist. Realitatea face că acțiunile Facebook și Twitter chiar pun o presiune reală asupra capacității de recrutare a grupării islamiste. Nimic nu dă în vileag un orgoliu rănit decât o serie de amenințări pompoase și nerealiste.

Hackerii ISIS amenință că vor închide Facebook și Twitter