Google vrea să îți umple viața cu realitatea virtuală

Google vrea să îți umple viața cu realitatea virtuală

Deși toată lumea vorbește despre realitatea virtuală, marea problemă a noii tehnologii nu constă în dificultatea înregistrării unui clip în acest format și urcarea lui pe net, ci mai degrabă cum să faci oamenii să-l urmărească.

Pentru a ușura accesul marelui public la realitatea virtuală, Google plănuiește să faciliteze în mod radical postarea în mediul online a materialelor video în formatul realității virtuale pentru diferite aplicații sau browsere.

Numită ”VR view”, sau vedere în realitatea virtuală, aceasta este o unealtă care permite deținătorilor de site-uri și dezvoltatorilor de rețele sociale posibilitatea de a integra (embed) materiale dedicate realității virtuale în conținutul paginii web. Dacă până acum integrarea unor asemenea materiale necesitau puțină programare, acum Google a decis să simplifice acest proces cu ajutorul noii ustensile.

Pe scurt, filmele sau fotografiile în formatul realității virtuale pot fi de acum urcate direct pe site-uri la fel cum ai face cu o fotografie sau un film in format 2D. Dacă dorești să urci poze sau materiale video ce pot fi vizionate cu ajutorul ochelarilor Cardboard, tot ar trebui să introduci câteva linii de cod, oricum mult simplificate față de cele de dinainte.

Aceștia sunt câțiva dintre pașii importanți pe care Google îi parcurge pentru a aduce realitatea virtuală în viața noastră de zi cu zi. Deși acum poate ca nu ar părea ceva extraordinar, e posibil ca în câteva luni să vedem Internetul plin cu filme făcute în stilul realității virtuale, mulțumită ”VR view”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: