Google și Facebook ar putea deveni universități pentru viitoarele talente

Google și Facebook ar putea deveni universități pentru viitoarele talente

Cele două mari companii ar putea oferi diplome în viitorul nu foarte îndepărtat.

Universitățile sunt unele dintre cele mai importante atuuri ale britanicilor în ziua de azi. Asta este menționat într-un material publicat recent pe site-ul gov.uk, alături de faptul că unele companii, care dețin resursele necesare, ar putea în viitor să creeze propriile universități. Astfel, după cum menționează și site-ul The Next Web, acestea ar fi capabile să acorde diplome, la fel ca toate universitățile din ziua de azi.

Materialul în care a fost specificată această posibilitate făcea referire la o reformare a întregului sistem de educație din Marea Britanie. Desigur, aceasta ar presupune și o mărire a costurilor pe care ar trebui să le suporte cei care vor să studieze în cadrul unei universități. Sunt mai mulți factori care sunt luați în considerare aici. Pe de o parte, avem de-a face cu nevoia marilor companii de angajați cu anumite abilități. De multe ori, studenții care termină o facultate nu au abilitățile pe care le cer unii angajatori.

Pe de altă parte, avem de-a face cu nevoia de a crea competiție când vine vorba de educație. ”Nu avem niciun motiv întemeiat pentru a proteja instituțiile actuale de competiția de înaltă calitate. Vrem o piață competitivă la nivel global, care susține diversitatea, în care oricine demonstrează că are potențialul de a oferi o educația excelentă și îndeplinește condițiile noastre poate concura. Dacă dăm o prea mare importanță vechimii în acest domeniu, vom favoriza instituțiile actuale și vom risca eliminarea altor instituții credibile și de înaltă calitate”, este specificat în materialul respectiv.

Din păcate, companiile nu au furnizat nicio opinie în legătură cu acest subiect. Însă, având în vedere numeroasele proiecte interesante în care s-au implicat Google și Facebook pe parcursul timpului, nu avem motive să credem că acestea ar ignora educația.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: