14 feb. 2016 | 10:16

Google sărbătorește Valentine’s Day printr-un doodle special

ENTERTAINMENT
Google sărbătorește Valentine's Day printr-un doodle special

La fel ca în ceilalți ani, pe 14 februarie cei de la Google se folosesc de un Doodle pentru a-i felicita pe toți îndrăgostiții.

Compania din Mountain View a implementat de curând un nou doodle prin care sărbătorește Valentine’s Day. În cazul în care veți accesa Google.ro astăzi, pe 14 februarie, veți avea ocazia de a vedea 3 animații diferite care înlocuiesc a doua literă ”O” din numele Google. Una dintre ele ne prezintă o cafetieră și un ceainic. Atunci când una dintre ele încearcă să-i ofere celeilalte o floare, temperatura acestei crește .

Probabil cel mai amuzant, însă, este cel în care o cutie de șervețele îi oferă un pachet de bomboane unei role de șervețele. Aceasta din urmă este atât de emoționată, încât smulge un șervețel de la cealaltă pentru a-și sufla nasul. În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete, sărbătorită pe 24 februarie. Numele vine de la un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul romanesc dragoste.

România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională pentru Ziua Îndrăgostiților. Există, astfel, două grupuri de oameni care își dispută adevărata sărbătoare a iubirii. Cu sau fără dispută, cele două există și sunt sărbătorite de fiecare (cuplu) după cum dorește.