Google riscă o amendă astronomică din partea Comisiei Europene

Google riscă o amendă astronomică din partea Comisiei Europene

Aventurile Google în Europa se pare că sunt din ce în ce mai costisitoare din cauza unor investigații realizate de Comisia Europeană care se finalizează cu amenzi. 

Este foarte probabil să fi auzit în ultimele săptămâni de o amendă usturătoare pe care ar urma să plătească Google către Comisia Europeană. Aceea însă, în valoare de 7,45 miliarde de dolari, este complet diferită de cea de 3,4 miliarde de dolari de care vorbim acum. Prima făcea referire la monopolul creat de Google prin intermediul serviciilor sale online care vă sunt servite pe fiecare dispozitiv cu Android, indiferent dacă vreți sau nu acest lucru.

De această dată vorbim de o nouă amendă cu o valoare de 3 miliarde de euro care are legătură cu modul în care Google vă servește rezultate la căutare. Conform unei analize a Comisiei Europene, gigantul din Mountain View abuzează de dominația sa în domeniul motoarelor de căutare și ajustează algoritmul de oferire a rezultatelor pentru câștiga bani.

Această informație a fost publicată pentru prima oară de cei de la Telegraph care, conform unor surse apropiate de Comisia UE, cred că Google va fi nevoită să plătească amenda fabuloasă în viitorul apropiat. Amenda record va fi cea mai mare acordată vreodată într-un caz de practici neloiale. Fostul record în acest domeniu a fost deținut de Intel, care a fost nevoită să plătească aproximativ 1,4 miliarde.

Cum era de așteptat, suma pe care ar trebui să o plătească Google nu are neapărat legătură cu niște parametri cuantificabili, ci cu valoarea aproximativă pe care se pare că ar fi căștigat-o compania americană dintr-un asemenea comportament. De asemenea, Comisia Europeană vrea să transforme Google într-un exemplu și să arate că este inadmisibil ca un motor de căutare să implementeze schimbări ce fac mult mai dificilă viața competitorilor ce încearcă să fie observați online.

Deși este destul de greu de stabilit momentan valoarea de adevăr a informațiilor postate de Telegraph, în luna iunie vom afla dacă amenda va fi sau nu confirmată oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: