Google renunță la launcherul de aplicații dedicate Chrome

Google renunță la launcherul de aplicații dedicate Chrome

Cei care admiră launcherul de aplicații pentru Chrome în Windows, sau OS X vor avea o zi tristă. 

Fiind astăzi principala interfață prin care multe aplicații pentru Chrome sunt lansate, launcherul browserului Google a devenit o componentă esențială pentru cei care folosesc aplicații precum Google Docs sau Videocast. Din păcate Google a anunțat că această aplicație va fi eliminată în viitorul apropiat pentru a fluidiza utilizarea lui Chrome. Totuși, dacă mai doriți să utilizați micul lansator de aplicații, Google îl va menține în continuare pe Chrome OS.

Google spune că eliminarea acestui sistem va fi una graduală și va lua câteva luni. Launcherul va dispărea primul, ar aplicațiile vor primi o nouă interfață în interiorul browserului în câteva săptămâni. Conform blog-ului oficial al dezvoltatorilor de Chrome, tranziția se va finaliza în Iulie, la fix trei ani după ce launcherul a apărut pe Windows. Google a ținut să menționeze că va informa din timp publicul utilizator de Chrome în legătură cu această schimbare, astfel încât să nu fie invadați cu plângeri din partea fanilor Google.

Deși mulți ar vedea această schimbare ca fiind una problematică, dorința celor de la Google este lăudabilă. Cel puțin, în acest fel, browserul Chrome ar putea utiliza mai puține resurse decât decât o face acum, de vreme ce procesorul va trebui să ruleze o singură aplicație și nu două separate. Cum Chrome este destul de flexibil să poată suporta toate funcțiile și serviciile Google, eliminarea launcherului pare o decizie logică și naturală.

Citește și: