Google recurge la diversiuni amuzante în lupta online cu extremismul

Google recurge la diversiuni amuzante în lupta online cu extremismul

Dacă se întâmplă să fii un extremist jihadist sau nazist, sau orice altceva ai putea fi, Google va încerca să îți pună bețe în roate prin a-ți oferi rezultate contrarii față de ce te așteptai să găsești.

Să spunem că vrei să cauți pe Google modalități prin care să construiești bombe artizanale, Google îți va oferii sugesti despre cum poți face, probabil, o salată de fructe. Dacă vrei să înveți cum să faci un cocktail Molotov, Google îți va arăta cum să faci o limonadă, și tot așa.

Dacă vei încerca să cauți materiale de propagandă extremistă sau tutoriale despre cum să faci tot felul de obiecte letale, Google îți va afișa exact opusul acestora, inclusiv măsuri împotriva inițiativelor tale criminale.

Acest plan a fost anunțat de unul dintre executivii Google, Anthony House, în timpul unei întâlniri cu politicienii britanici unde s-a discutat rolul companiilor din mediul IT în a combate extremismul online. Oficialii britanici au admis că această tactică concepută de Google ar putea combate în mod eficient formele de radicalism religios in comunitățile susceptibile de așa ceva.

În plus, Google va ajuta financiar ONG-urile care se luptă cu extremismul în mediul online oferindu-le promovare gratis dacă vin cu mesaje anti radicale. De exemplu, atunci când se caută pe Google ”join ISIS” rezultatele motorului de căutare vor lista paginile de net care se opun grupării islamiste.

Conform Telegraph, la conferința purtată de marile companii din IT cu politicienii britanici au participat și reprezentanți  ai Twitter care au mărturisit că în acest moment aceștia au o echipă de 100 de oameni care lucrează la eliminarea mesajelor extremiste de pe rețeaua de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI