Google Play te va lăsa să testezi jocuri înainte să le cumperi

Google Play te va lăsa să testezi jocuri înainte să le cumperi

Tuturor ne place să știm ce cumpărăm înainte să plătim, iar Google Play ține cont de asta și oferă posibilitatea de testare a jocurilor plătite.

Google a introdus o nouă funcție în magazinul Play, prin care utilizatorii au de acum posibilitatea să testeze o aplicație timp de 10 minute înainte să ia o decizie cu privire la cumpărarea acesteia. Conceptul recent introdus este o idee ce datează încă din martie, iar șapte luni mai târziu, devine o realitate, momentan în Statele Unite.

Sunt zeci de mii de aplicații și jocuri gratuite în Google Play pe care utilizatorii le preferă, astfel că un producător ce vrea să propună o aplicație contra-cost, trebuie să fie sigur că aduce ceva ce competitorii săi nu oferă prin aplicațiile deja existente. În caz contrar, utilizatorii nu vor fi motivați să cumpere un joc.

Firește, există deja posibilitatea de rambursare a sumei plătite prin Google Play, dacă o aplicație nu funcționează sau pentru orice alt motiv, într-o limită de timp dată. Cu toate acestea, noua funcție introdusă în magazin scapă compania de o bătaie de cap, cea de a transfera banii dintr-o parte în alta constant, dar ajută și utilizatorii, care au posibilitatea de a experimenta un joc înainte de a lua o decizie, menționează digitaltrends.com.

Funcția ”Try Now” este încă destul de nouă, astfel că are și câteva mici probleme ce trebuie rezolvate în viitorul apropiat. Cu toate acestea, pe măsură ce va fi implementată în mai multe țări, funcția va primi atenția necesară de la Google.

Momentan, pot fi testate doar jocuri prin intermediul noii funcții, iar utilizatorii au posibilitatea de a testa un joc ori de câte ori vor, doar că progresul nu va fi salvat de la o sesiune la alta. Google nu a anunțat încă oficial lansarea noii funcții din Play și nici nu există informații clare cu privire la accesul mai larg la aceasta, dar dacă ne uităm la istoricul Google când vine vorba de update-uri, ar trebui să dureze doar câteva săptămâni.

Citește și: