Google nu va mai afișa știri printre rezultatele căutărilor

, 22 Noi, 07:21

Știrile false reprezintă unul dintre cele mai arzătoare subiecte pe acest final de an, iar până când va găsi o soluție eficientă în a le combate, Google a decis să nu mai afișeze știri înaintea primelor rezultate la căutare.

S-a dezbătut foarte mult subiectul influenței știrilor false asupra rezultatelor alegerilor din Statele Unite și, cu toate că nu vom afla adevărul, este important să nu ignorăm această molimă de dezinformare. Nu de alta, dar începe să devină din ce în ce mai dificil să faci diferența între știri false și știri încărcate de informații corecte și relevante.

Luând în calcul situația destul de dificilă cauzată de valul de știri false, conform mai multor surse apropiate de companie, Google se gândește destul de serios să elimine din partea de sus a rezultatelor la căutare secțiunea ,,In the News”. Această schimbare ar urma să fie făcută în următoarele săptămâni și să afecteze toți utilizatorii motorului de căutare pe desktopuri și laptopuri.

Pe mobile, căutările sunt precedate de un set de informații centralizate în spatele denumirii de Top Stories, o secțiune mai apropiată de ,,Ce se vorbește pe internet”, decât de știri în format clasic. Aceeași secțiunea de top Stories va ajunge și pe PC-uri sub forma unui carusel de imagini relevante deasupra celorlalte rezultate la căutare.

Pe de o parte, Top Stories va include și știri, dar Google speră că eliminând termenul de Știri – News, va convinge cititorii că acesta este un motor de căutare, nu o sursă de știri de încredere. Dacă vă doriți știri de la Google, realizate de oameni și filtrate de un personal numeros, atunci trebuie să accesați Google News la news.google.com.

În speranța combaterii știrilor false, Google a anunțat deja că nu va mai plăti reclamele afișate pe site-urile de știri false și nici nu va mai permite afișarea lor. Mai rămâne să eficientizeze un algoritm menit pentru identificarea respectivelor pagini web.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail