Google își cere scuze oficial pentru gluma cu minioni de 1 aprilie

Google își cere scuze oficial pentru gluma cu minioni de 1 aprilie

Cei de la Google au dat-o de gard foarte rău anul acesta prin intermediul glumei de 1 aprilie, iar setul de scuze aferent gestului nu a întârziat foarte mult.

În fiecare an, fără excepție, cei de la Google realizează o glumă de care se pot bucura toți utilizatorii săi. Anul acesta, de 1 aprilie, gluma se pare că nu a fost gustată de foarte multe persoane, iar gigantul din Mountain View a recunoscut faptul că s-ar putea să o fi dus prea departe.

Ideea a fost cât se poate de simplă, iar, dacă ați fi fost atenți, era imposibil să vă afecteze negativ. Din păcate, nu toți utilizatorii de Gmail au petrecut câteva secunde în plus de 1 aprilie gândindu-se pe ce buton de Send să dea click, pe cel pe care l-au folosit de ani de zile, sau pe noul buton aflat câțiva milimetri mai încolo – ,,Send + Mic Drop”. Acesta din urmă, marcat cum se cuvine, atașa mesajului vostru o animație cu un minion care dă drumul la un microfon. Mai mult decât atât, toate email-urile aferente acelei conversații care erau primite ulterior, nu mai erau atașate respectivului flux de mesaje. În schimb, erau trecute la categoria All mail, unde puteau fi trecute cu ușurință cu vederea.

Funcția a fost dezactivată la scurt timp după ce a fost introdusă, deoarece au început să apară online mai multe plângeri ce descriau consecințe dezastruoase. Au mai trecut însă câteva zile de la momentul respectiv până când un set oficial de scuze a fost atașat mesajului inițial pe marginea subiectului. ,,Din nou, scuze. Ne plac foarte mult glumele de 1 aprilie la Google și regretăm că această glumă nu și-a atins scopul și v-a dezamăgit.” În aceeași postare pe blogul companiei, este descrisă și o soluție care ar fi trebuit implementată pentru a preveni orice situație neplăcută. Aceasta din urmă implica introducerea unei confirmări suplimentare înaintea trimiterii unui mesaj prin intermediul butonului Send + Mic Drop.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: