Google închide Picasa și te invită să folosești Google Photos

Google închide Picasa și te invită să folosești Google Photos

Dacă v-ați făcut o colecție impresionantă de fotografii în serviciul Picasa, veți fi puțin dezamăgiți de cea mai recentă veste de la Google. 

Reprezentanții Google au reactivat blogul oficial Picasa doar pentru a anunța ”moartea” serviciului. ”Credem că putem oferi o experiență mult mai bună dacă ne concentrăm pe un serviciu care oferă mai multă funcționalitate și care funcționează la fel de bine atât pe mobil, cât și pe desktop, decât să ne împărțim eforturile între două produse diferite”, a scris Anil Sabharwal, directorul Google Photos.

Motivul închiderii Picasa este evident în declarația de mai sus și are logică. Google Photos a căpătat multe funcționalități în ultima perioadă și din ce în ce mai multă lume îl folosește pentru a-și sincroniza fotografiile în cloud.

Dacă aveți albume salvate în Picasa, nu trebuie să vă faceți griji. Acestea vor fi transferate automat în Google Photos și vor putea fi accesate cu ajutorul contului Google.

Cei care nu doresc ca fotografiile lor să ajungă în serviciul Photos, vor putea în continuare să le descarce și să le vizualizeze în Picasa, însă nu vor mai primi actualizări de software și nici nu vor mai putea să încarce altele noi.

Totuși, până pe 1 mai, dacă țineți morțiș să încărcați și alte imagini în Picasa, veți putea face asta, dar din 15 martie, aplicația de desktop nu va mai putea fi descărcată oficial și nici nu va mai primi actualizări.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create de această tranziție, dar vrem să vă asigurăm că facem asta cu scopul de a vă oferi cea mai bună experiență”, a mai scris Sabharwal, pe blogul Picasa.