Google și J.J. Abrams pregătesc un documentar despre lansare unui robot pe Lună [VIDEO]

Google și J.J. Abrams pregătesc un documentar despre lansare unui robot pe Lună [VIDEO]

J.J. Abrams este unul dintre cei mai apreciați regizori și producători de filme SF. Noua serie de filme Star Trek și cel mai recent episod din seria Star Wars sunt dovezi ale măiestriei cineastului. Nu ar trebui să ne mire că Google l-a ales pentru a realiza un documentar despre competiția Google Lunar XPrize. 

Acest documentar va include nouă episoade, fiind intitulat „Moon Shot”. În documentar va fi prezentată povestea celor 16 echipe care concurează în competiţia Google Lunar XPrize.

Google Lunar XPrize este o competiţie internaţională organizată de Fundaţia XPRIZE şi sponsorizată de Google care are ca scop construirea unui robot spaţial pentru a cerceta Luna, capabil să aselenizeze, să se deplaseze 500 de metri pe suprafaţa Lunii şi să transmită imagini şi anumite date de ordin ştiinţific. Premiul cel mare va fi de 30 de milioane de dolari și va fi câștigat de prima echipă care reușește să trimită un robot pe satelitul natural al Terrei.

În cursul misiunii, un robot spaţial va explora suprafaţa Lunii şi va transmite fotografii şi imagini video pe Pământ, potrivit TheWrap.com. Intenţia Google este de a trimite o navă spaţială pe Lună înainte de NASA, care plănuieşte să pună în aplicare un astfel de proiect în jurul anului 2020.

Concursul trebuie încheiat până în 2017. Premiera documentarului, în care Abrams va fi producător executiv, va avea loc pe 15 martie, pe Google Play, şi pe 17 martie, pe YouTube.com. Vor fi, în total, nouă episoade și toate vor putea fi urmărite gratuite.

Din echipa care va filma documentarul mai fac parte regizorul nominalizat la Oscar Orlando von Einsiedel şi Agenţia Epic Digital, specializată în design grafic şi comunicare vizuală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: