Google ar putea pregăti o nouă versiune de Nexus 6P

Google ar putea pregăti o nouă versiune de Nexus 6P

Compania din Mountain view ar putea lansa în curând un nou dispozitiv Nexus 6P.

Anul trecut, în luna noiembrie, Google a introdus pe piață nu unul, ci două noi telefoane Nexus. Astfel, în timp ce Nexus 5X era adresat segmentului de piață mainstream, pretențioșii care își doreau un telefon cu specificații de top de la Google se puteau orienta către creația celor de la Huawei cu numele Nexus 6P. Beneficia de un corp fabricat în totalitate din metal, fiind primul terminal comercializat prin programul Nexus care se putea mândri cu această particularitate.

Zvonurile apărute în urmă cu câteva luni sugerau că HTC ar urma să producă noua linie de dispozitive Nexus. În aceste condiții, descoperirea unui nou model Nexus 6P este una cu atât mai interesantă. După cum scriu și cei de la Phonearena, specificațiile vor fi mai bune decât cele de pe telefonul actual: procesorul Snapdragon 810 ar urma să fie înlocuit de un Snapdragon 820, iar cantitatea de RAM ar crește până la 4GB. De asemenea, dispozitivul va rula Android N, dar este greu de crezut că HTC se va ocupa de fabricare acestuia.

Nexus 6P nou

Nexus 6P este construit în jurul unui display AMOLED de 5,7 inci cu o rezoluţie nativă de 2.560 x 1.440 pixeli. Acesta este foarte rezistent la zgârieturi datorită folosirii unui strat de Gorilla Glass 4, cea mai nouă variantă. Partea de procesare este asigurată de o combinație devenită deja clasică în ultimul an, dintre versiunea 2.1 a SoC-ului Snapdragon 810 şi 3GB RAM. În funcție de buget, poate fi achiziționat cu 32, 64 sau 128GB de memorie internă.

Telefonul a avut parte de review-uri pozitive, însă, la puțin timp după lansare, utilizatorii au avut de-a face cu o situație foarte ciudată. Parte de sticlă de pe spate, din jurul camerei foto, se spărgea foarte ușor, fără a fi lovită. Unii au negat acest lucru, susținând că utilizatorii respectivi ar fi scăpat telefoanele pe jos. Cu toate acestea, problema a persistat, iar unele surse au sugerat că ar fi fost vorba de anumite probleme cu primele modele fabricate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: