Google ar putea lua măsuri drastice împotriva celor care nu livrează update-uri Android

Google ar putea lua măsuri drastice împotriva celor care nu livrează update-uri Android

Compania din Mountain View are un plan interesant pentru a rezolva problema update-urilor Android.

Se știe că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Android în prezent este fragmentarea. Prea mulți producători livrează târziu actualizări, iar, în prezent, cea mai mare parte a utilizatorilor nu au acces la ultima versiune a sistemului de operare. Google a încercat pe parcursul timpului mai multe soluții pentru a remedia situația, însă niciuna dintre acestea nu a avut un efect considerabil. Prin urmare, gigantul din Cupertino ar putea implementa o măsură mult mai dură.

După cum scriu cei de la Bloomberg, Google ar avea în prezent un clasament al producătorilor de dispozitive Android în funcție de viteza cu care livrează cele mai noi update-uri. Publicația nu menționează exact care este sursa acestor zvonuri, însă, pentru moment, clasamentul ar fi privat. Acesta ar putea fi, totuși, dezvăluit tuturor, întrucât Google speră să-i convingă pe producători să accelereze implementarea update-urilor. Din cauza acestora, noi feature-uri din Android și noi măsuri de securitate, precum cele împotriva Stagefright, nu ajung la majoritatea clienților.

Când vine vorba de rata de adopție a celor mai noi versiuni, Android este cu mult în spatele iOS, principalul competitor pe piață. Marshmallow, de exemplu, se regăsea pe doar 2,3% din totalul dispozitivelor Android la începutul lunii martie. Ulterior, situația s-a îmbunătățit, iar la începutul lui aprilie, procentul acesta se dublase. Acum, se pare că aproximativ 7,5% dintre terminalele Android beneficiază de Marshmallow.

Creșterea este, într-adevăr, una destul de importantă, însă Marshmallow este departe de popularitatea de care se bucură Lollipop. Acesta din urmă regăsește pe nu mai puțin de 35,8% din totalul dispozitivelor care utilizează sistemul de operare Google, beneficiind, astfel, de cea mai mare ”cotă de piață”. De cealaltă parte, Apple s-a descurcat mult mai bine când vine vorba de update-uri, iar dacă este să le dăm crezare celor de la Bloomberg, aproximativ 84% dintre posesorii de iPhone-uri și iPad-uri se bucură de iOS 9.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: