Google ar putea lansa propriile sale smartwatch-uri anul viitor

Google ar putea lansa propriile sale smartwatch-uri anul viitor

Primele smartwatch-uri produs de Google ar putea apărea pe piață pe parcursul anului 2017.

Nu am mai auzit foarte multe lucruri în legătură cu Android Wear în ultimele luni de zile. De fapt, după cum scriu chiar și cei de la Android Police, se pare că nu vom mai avea parte de foarte multe noutăți în legătură cu sistemul de operare până la finalul acestui an. Google a dezvăluit în luna mai a acestui an versiunea 2.0 și a lansat, între timp, un preview pentru dezvoltatori, însă update-ul oficial nu va fi distribuit decât în 2017. De asemenea, niciunul dintre marii producători nu ar avea de gând să introducă un smartwatch până la sfârșitul lunii decembrie.

Însă 2017 ar putea veni cu câteva surprize interesante, iar una dintre ele ar smartwatch-urile celor de la Google. Astfel, dacă ar fi să dăm crezare informațiilor furnizate de cunoscutul leaker @evleaks, dispozitivele ar putea debuta pe piață în primul trimestru din 2017. Numele lor de cod, pentru moment, ar fi Angelfish și Swordfish, iar la momentul lansării vor rula Android Wear 2.0.

Primul dintre cele două modele menționate mai sus va avea un ecran mai mare și va beneficia de conectivitate LTE și de GPS, astfel încât ar putea funcționa fără a depinde de vreun dispozitiv mobil. De cealaltă parte, Swordfish ar avea un ecran mai mic și nu ar include o asemenea conectivitate, însă ar avea un preț mai mic.

În cazul în care vom vedea, totuși, un nou ceas inteligent până la finalul anului, acesta ar putea fi produs de HTC. Ipoteticul dispozitiv se pare că poartă numele de Halbeak și are un design rotund, similar cu un ceas clasic sport. Nu se știe însă dacă acesta va fi și designul final al produsului comercial. În orice caz, având în vedere brandingul Under Armour de pe spatele cataramei și brățara de cauciuc, acesta va fi cu siguranță un ceas pentru sportivi. În definitiv, pe lângă contactele pentru încărcare, pe spate are și un senzor de citire al ritmului cardiac și, probabil, la nivel software, va mai include câteva artificii pentru monitorizarea performanței sportive.

Citește și: