Google, Apple și Microsoft și-au ales producătorul de ecrane flexibile

Google, Apple și Microsoft și-au ales producătorul de ecrane flexibile

Monopolul Samsung în ceea ce privește display-urile OLED s-ar putea schimba, având în vedere apariția viitoarelor ecrane flexibile.

În aproximativ un an, poziția Samsung de pe piață s-ar putea schimba, având în vedere decizia luată de Apple, Google și Microsoft. Cele mai noi informații arată că cele trei companii vor lucra cu LG pentru ecrane flexibile de tip OLED. Numele celor de la Apple nu este o surpriză, având în vedere că vor lansa un iPhone 8 cu display OLED anul viitor, încercând, de asemenea, să-și diversifice oferta de furnizori. Cu toate acestea, numele celor de la Microsoft și Google ridică niște semne de întrebare.

Sursele, citate de phonearena.com, susțin că Google ar fi interesați de ecrane flexibile pentru viitoarele modele Pixel, în timp ce Microsoft ar dori să lucreze cu astfel de display-uri pentru modelele Surface. În orice caz, cei trei giganți sunt clienți cu potențial, astfel că LG trebuie să fie gata de producție la scară largă până în 2018.

O altă veste importantă vine chiar din direcția celor de la LG. Display-urile flexibile produse de aceștia sunt create pentru a fi folosite în cadrul dispozitivelor pliabile, având un mecanism special de întindere a panoului. Samsung lucrează deja la astfel de ecrane de ceva vreme, creând ecrane OLED flexibile care pot să se îndoaie de mai multe ori, fără să apară probleme de calitate a imaginii din cauza uzurii. Faptul că LG lucrează, de asemenea, la o astfel de tehnologie este o adevărată surpriză.

Oricum ar fi, este posibil ca dispozitive cu tot felul de forme să fie pregătite pentru utilizatori în viitor; rămâne însă de văzut cum vor fi implementate acestea, pentru a fi cât mai ușor de folosit. LG Display a refuzat să ofere un punct de vedere cu privire la aceste zvonuri.

Citește și: