Google a lansat platforma unde poți crea rapid aplicații

Google a lansat platforma unde poți crea rapid aplicații
11:13 01.12.2016

Google vrea să dea o mână de ajutor celor care vor să creeze aplicații fără să aibă de-a face cu toate dedesubturile tehnice ale unui astfel de proces.

Crearea unei aplicații este un proces care are o dificultate variabilă, în funcție de elementele pe care ai vrea să le introduci. Sunt o mulțime de variabile de care trebuie să ții cont și dacă ești începător, s-ar putea să te dai bătut destul de repede dacă observi că lucrurile nu merg cum trebuie.

Google a lansat App Maker pentru a-i ajuta pe cei cu idei, dar fără prea multe cunoștințe în domeniul programării. Această platformă se bazează pe un sistem drag-and-drop pentru crearea de aplicații, mizând pe foarte puține cunoștințe de programare din partea creatorului. Astfel, Google se alătură Microsoft, dar și altor competitori ce oferă astfel de platforme pentru crearea rapidă de aplicații simple.

Noul serviciu oferă un spațiu de lucru conectat la cloud, unde poți folosi sistemul drag-and-drop pentru a crea o interfață pentru aplicația ta, pe care o poți îmbunătăți apoi cu date din aplicațiile G Suite, cum ar fi Maps, Groups, Contacts sau orice alt serviciu care oferă un API, arată techcrunch.com.

Astfel de aplicații sunt extrem de utile pentru companii, unde este nevoie de diverse soluții pentru urmărirea unor comenzi, spre exemplu. Avantajul acestor aplicații este că nu trebuie să îți faci griji cu privire la infrastructură, dar și faptul că poți crea singur soluții, fără să apelezi la un dezvoltator dedicat. Utilizatorii care vor să lucreze mai în amănunt pot să lucreze cu script-uri în interiorul aplicațiilor.

Platforma App Maker este disponibilă de acum prin intermediul programului Early Adopter pentru G Suite Business și poate fi accesată aici.