Gmail vrea să fiți în siguranță când scrieți mailuri

Gmail vrea să fiți în siguranță când scrieți mailuri

Cu ocazia Safer Internet Day, cei de la Google au introdus câteva schimbări importante în Gmail pe care s-ar putea să le treceți foarte ușor cu vederea dacă nu sunteți atenți.

Ieri anunțam că cei de la Google vă oferă 2GB în plus de spațiu pe Google Drive, Gmail, Google Photos și altele, cu condiția să vă asigurați că datele de securitate aferente contului vostru sunt de actualitate. Au făcut același lucru și anul trecut prin intermediul unei unelte intitulate Google Security Check. Acel gest se pare că nu a reprezentat singurul lucru făcut de oficialii gigantului din Mountain View cu ocazia Safer Internet Day.

google-visual-clue gmail

Încercând să vă atragă atenția asupra faptului că nu toate conversațiile pe care le purtați online prin intermediul Gmail sunt desfășurate în completă siguranță, Google a implementat câteva notificări noi în interfața clientului său web de email. De exemplu, dacă veți primi mesaje de la persoane ce folosesc servicii de email nesecurizate prin criptare TLS, când veți dori să râspundeți în colțul din dreapta sus a ferestrei de compunere veți vedea un lăcățel. Similar cu cel din captura de mai sus, scopul acestuia este să vă avertizeze că ar fi bine să nu introduceți date personale în acel mesaje pentru că, dacă este interceptat, oricine îl poate citi. Dacă dați click pe el, avertismentul detaliat mai sus vă va fi explicat și vă va fi oferită și o soluție, să recomandați persoanei de la capătul celălalt al firului să treacă pe un serviciu de email compatibil cu criptare TLS, precum Gmail.

Un alt detaliu vizual nu foarte evident vă notifică în legătură cu persoanele care vă trimit mesaje, dar a căror identitate nu poate fi verificată. Email-urile care provin de la persoane sau organizații necunoscute sau neautorizate vor avea un semn al întrebării în dreptul expeditorului. În mod evident, asta nu înseamnă neapărat că acel mesaj este periculos, doar că ar trebui să fiți mai precauți dacă dați click pe vreun link din interiorul său.

google-visual-clue gmail securitate

Citește și: