02 feb. 2016 | 11:51

Gmail a ajuns la un miliard de utilizatori pe lună

ACTUALITATE
Gmail a ajuns la un miliard de utilizatori pe lună

Gmail ar fi depășit de curând cifra de un miliard de utilizatori în fiecare lună.

Google are parte doar de vești bune în această perioadă. După ce Alphabet a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind Apple, serviciul de mail al companiei din Mountain View a reușit acum sa treacă de un miliard de utilizatori lunari. După cum scrie publicația online Phonearena, însă, Google a ales să furnizeze doar informațiile cu privire la Gmail, lăsând la o parte alte servicii, precum Hangouts.

Gmail este doar al șaptelea serviciu Google care a reușit să atingă un miliarde utilizatori, celelalte fiind Search, Chrome, Android, Google Play, Maps și YouTube. În luna mai a anului trecut, Gmail avea nu mai puțin de 900 de milioane de utilizatori în fiecare lună, iar cu câteva săptămâni în urmă, Google începuse să redirecționeze utilizatorii către Inbox. Astfel, printre mesajele pe care le primeați când intrați pe Gmail, va apărea și opțiunea de vă porta întregul cont de Gmail către Inbox.  Dacă vă doreați să ieșiți, aplicația vă anunța că Gmail vă va direcționa către Inbox automat.

Așa cum am spus mai devreme, cealaltă veste importantă din ultima perioadă este cea conform căreia Alphabet a devenit cea mai scumpă companie din lume. Acțiunile Alphabet au crescut în doar câteva ore de tranzacționare cu 8%, după ce au fost publicate rezultate financiare. Acel gest a dus la o valoare totală pentru compania americană egală cu 558 miliarde de dolari. De cealaltă parte, oficialii Apple s-au mulțumit cu ,,doar” 534 miliarde. Per total, la sfârșitul zilei, rușinea Apple nu a fost atât de mare, deoarece acțiunile Alphabet s-au ponderat, iar evaluarea companiei din spatele Google s-a stabilizat în jurul cifrei de 544 miliarde de dolari.