Ghișeul.ro vă permite să plătiți taxele și impozitele online

Ghișeul.ro vă permite să plătiți taxele și impozitele online

Potrivit Știri din Lume, din data de 14 decembrie, românii își vor putea plăti taxele și impozitele de la ANAF online.

Când vine vorba de taxe și impozite, nu putem spune că autoritățile din România s-au remarcat de foarte multe ori până acum prin eficiența lor. Însă lucrurile par a se schimba în bine. Din câte se pare, prin intermediul platformei Ghișeul.ro, românii pot plăti online taxele și impozitele, începând cu data de astăzi, 14 decembrie.

Schimbarea s-a produs după ce Agenția Națională de Administrare a Fraudelor (ANAF) a finalizat procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de taxe şi impozite cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți, (SNEP).

Acordul ar fi fost încheiat cu trei bănci, iar valabilitatea sa ar fi de nu mai puțin de 32 de luni.„Pentru maximizarea eficienţei economice a achiziţiei şi păstrarea posibilităţii adaptării comisioanelor la volumul plăţilor, BCR, Banca Transilvania şi Garanti Bank au semnat cu ANAF Acordul-cadru conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu preţul cel mai mic şi este semnat un contract subsecvent pentru maximum 12 luni. Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăţi efectuate electronic de contribuabil”, arată un comunicat ANAF.

După cum probabil știați deja, până acum, cei care erau nevoiți să achite anumite obligații fiscale către ANAF puteau face acest lucru în numerar sau cu cardul bancar. Problema este că plățile puteau fi efectuate doar la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, prin virament bancar – ordin de plată sau internet banking – sau prin Poșta Română. În ultimele două zile s-a lucrat la asigurarea unei funcționări cât mai bune a platformei Ghișeul.ro și compatibilizării sistemelor informatice ale AADR şi MFP-ANAF.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: