Folosește-ți întregul desktop în realitate virtuală cu Steam

Folosește-ți întregul desktop în realitate virtuală cu Steam

Problema conținutul disponibil în format de realitate virtuală se pare că va fi rezolvată de Steam cu o nouă versiune de BigScreen.

Realitatea virtuală este cel mai recent trend ce promite să reinventeze complet tipul de divertisment din confortul căminului. Deja au fost anunțate mai multe kituri de realite virtuală ce se pregătesc să ajungă pe piață, iar diversitatea echipamentelor va crește și mai mult în timp. Cum s-a întâmplat însă și cu conținutul 3D în urmă cu câțiva ani, dacă nu vom vedea o varietate foarte mare de conținut disponibil, într-un timp foarte scurt, va fi foarte greu să justifici o investiție de aproximativ 2000 de dolari într-un kit VR și un desktop suficient de puternic.

Cu al lor BigScreen, cei de la Steam se pare că au găsit una dintre cele mai eficiente soluții la problema cu conținutul în format VR. Este vorba de o nouă soluție software optimizată pentru a vă transpune în realitate virtuală întregul desktop, cu tot ce rulați pe el, indiferent dacă este vorba de un joc mai vechi sau unul care nu se pretează nativ pentru VR, cât și orice altă aplicație care vă încântă. Practic, aceasta ar putea fi soluția ca la PC să nu mai aveți conectat un monitor suplimentar deoarece întreaga voastră experiență de utilizare, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus, va fi transpusă într-un panou virtual de dimensiuni generoase amplasat pe un birou minimalist în realitate virtuală.

Aplicabilitatea unei astfel de soluții, ce momentan se află în beta, este foarte mare, atât pentru experiențe de unul singur, cât și pentru momente petrecute alături de prieteni. Practic, dacă un partener din celălalt colț al lumi își partajează desktopul cu voi, îl puteți vedea de parcă ați fi în fața lui. Vizionare de filme alături de prieteni esete de asemenea o posibilitate. Pentru mai multe detalii despre noul BigScreen de la Steam trebuiă să accesați această adresă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: