07 nov. 2016 | 12:13

Find My iPhone: localizarea iPhone-urilor va funcționa fără baterie

ACTUALITATE
Find My iPhone: localizarea iPhone-urilor va funcționa fără baterie

Cei de la Apple s-au aflat printre primii care au introdus un sistem de localizare a telefoanelor intitulat Find My iPhone. Conform unui nou patent, acela ar putea fi reinventat.

Find My iPhone este o funcție foarte bine pusă la punct a celor de la Apple ce vă permite să identificați cu precizie elvețiană locația terminalului vostru mobil în momentul în care v-a fost furat sau l-ați uitat undeva. Funcția este atât de bine implementată încât, dacă a fost activată, nu mai poate fi dezactivată decât dacă prin intermediul ID-ului și parolei proprietarului original. Din acest motiv, la mai puțin de doi ani de când a fost introdusă, furturile de telefoane iPhone în Statele Unite au scăzut cu peste 80%.

Cea mai mare limitare a Find My iPhone constă în faptul că nu funcționează cu telefonul închis, indiferent dacă vi s-a terminat bateria sau terminalul a fost închis manual. Se pare însă că inginerii Apple au lucrat de câțiva ani la această problemă și, conform unui patent recent, au găsit și o soluție. Ideea de bază a patentului este simplă, menținerea funcției Find My iPhone ca fiind activă, chiar și atunci când telefonul nu mai funcționează. Interesant va fi să vedem modul în care acest principiu va fi implementat.

Noul patent detaliază un sistem automat prin intermediul căruia telefonul iese fără intervenția utilizatorului dintr-o stare standby suficient de mult cât să trimită localizeze aparatul și să transmită informația de locație către un server. Cu alte cuvinte, ocazional, fără să fie necesară apăsarea vreo unui buton, modulul de locație își va face treaba, chiar și atunci când, aparent, a rămas fără curent.

Din păcate, cuvântul cheie este ,,aparent” fără baterie. Deși nu știm când sau dacă va fi implementată noua versiune de Find My iPhone, cel mai important este ca noua funcție să se bazeze pe o rezervă de curent dedicată. Fie să aibă propriul acumulator de dimensiuni reduse, fie să aibă o rezervă din bateria principală doar pentru acest scop.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele