Filmele de la cinema vor putea fi vizionate legal acasă, dar la suprapreț

Filmele de la cinema vor putea fi vizionate legal acasă, dar la suprapreț

Fondatorul Napster lucrează la un serviciu ce se anunță a fi ideal pentru snobii ce vor să plătească o avere pentru a viziona acasă un film în aceeași zi în care ajunge la cinema.

Procesul de distribuție al unui film este destul de similar în marea majoritate a cazurilor. În primul rând ajunge la cinema și după câteva luni poate fi achiziționat online în format digital sau pe disc, DVD sau Blu-ray. Acesta este modul legal de a privi problema. Alternativa ilegală este să descărcați de pe torrent o variantă filmată în cinema la scurt timp după lansarea sa oficială. În curând însă, s-ar putea să fie disponibilă o nouă soluție inovativă, dacă acceptați prețul foarte piperat.

Sean Parker, fondatorul Napster, care a mai avut câteva idei bune de-a lungul anilor, se gândește de ceva timp la un mod simplu și legal prin care puteți vedea filmele de la cinema acasă. Această soluție, cum era de așteptat, nu este foarte accesibilă. În schimb, vă scapă de cozi sau de statul în primul rând din sală pentru că nu ați reușit să luați bilete din timp. În plus, dacă aveți un sistem Home Theater de o calitate ridicată, experiența vizionării s-ar putea să fie chiar mai atrăgătoare decât cea dintr-o sală de cinema.

Întregul concept propus de Parker poartă numele de Screening Room și se află deja într-un stadiu destul de avansat de dezvoltare. Practic, la ora actuală se finisează contractele cu marile companii de distribuție. În ceea ce privește investiția necesară pentru a vă bucura de așa ceva acasă, aceasta începe cu 150 de dolari într-un player standalone cu algoritmi avansați de anti-piraterie al cărui scop constă în livrarea conținutului video într-un mod protejat. Partea a doua este filmul efectiv, care va costa 50 de dolari per vizionare în 48 de ore.

În principiu, nu vă poate impune nimeni ce să faceți cu banii, dar să dați mai mult de 200 de lei pentru a vedea un film, este un pic absurd, chiar și dacă vorbim de Star Wars în ziua în care a ajuns la cinema. În cazul în care sunteți fani, ne cerem scuze, Star Wars este o excepție de la regulă și este perfect normal să investiți 50 de dolari într-o vizionare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: