Fermierii dintr-un sat din Anglia și-au creat propria rețea de internet gigabit

Fermierii dintr-un sat din Anglia și-au creat propria rețea de internet gigabit

Atunci când companiile nu pot sau nu vor să te ajute, nu-ți rămâne decât să treci la treabă și să-ți creezi o rețea de internet gigabit.

Christine Conder, soția unui fermier din satul Arkholme din Lancashire, este cea care a stat la baza rețelei de internet gigabit de care se bucură acum peste 2.300 de membri din comunitatea rurală.

Soluția pe care ea a găsit-o pentru a rezolva problemele cu conexiunea la internet ale unui vecin s-a transformat în B4RN, un provider de servicii de internet care oferă viteze broadband de 1Gbps în comunele din Lune Valley.

În comparație cu viteza medie a internetului din Marea Britanie, ce ajunge la 28,9Mbps, internetul oferit de Conder este de 35 de ori mai rapid. Ideea a apărut după ce copacii care separau ferma acesteia de cel mai apropiat transmițător wireless au crescut prea mult. Pentru că o soluție mai robustă era necesară, aceasta a lucrat trei zile la instalarea unui kilometru de cablu de fibră optică, devenind astfel providerul de internet.

Până acum, B4RN a instalat 3218 kilometri de cablu, conectând mai multe comune la rețea. Creatorii nu instalează internet la o singură adresă, deoarece nu ar fi eficient din punct de vedere al costurilor, ci așteaptă ca întreaga comună să fie de acord cu extinderea rețelei.

Majoritatea efortului este depus de către voluntari, deși 15 angajați plătiți fac parte acum din echipă. Locuitorii ce vor internet gigabit oferă acces echipelor care au utilajele necesare pentru instalarea cablurilor, arată adevărul.ro.

Chiar dacă până acum, B4RN nu a înregistrat profituri, condiția este ca oricum ar fi, banii câștigați să fie reinvestiți în comunitate. Christine Conder a fost decorată cu Ordinul Imperiului Britanic, alături de Barry Forde, acesta lucrând, de asemenea, la proiect.