Facebook te va ajuta să-ți găsești un loc de muncă

Facebook te va ajuta să-ți găsești un loc de muncă

Facebook vrea să devină un adevărat ”băiat bun la toate”, iar pentru asta trebuie să adauge funcții noi și utile pentru utilizatori.

Unii folosesc Facebook pentru a ține legătura cu prieteni aflați peste mări și zări, alții se distrează pe diverse grupuri, iar pentru alți utilizatori, site-ul de socializare a devenit principala sursă de informare, deoarece poate reuni mai toate sursele de care suntem interesați.

Facebook face multe, chiar dacă nu toate dintre aceste lucruri sunt dintre cele mai bune. Cu toate acestea, cea mai nouă funcție a site-ului ar putea fi extrem de utilă pentru cei ce sunt în căutarea unui loc de muncă. Știm cu toții cât de anevoios este un asemenea proces, mai ales că, de obicei, trebuie să verificăm trei site-uri în același timp și să pierdem ore întregi citind și aplicând la joburi pe fiecare dintre acestea.

Facebook vrea să rivalizeze în primul și în primul rând cu LinkedIn, având în vedere că noua funcție le va permite administratorilor de pagini să promoveze locuri de muncă libere în cadrul companiei. De asemenea, administratorii vor putea vizualiza aplicațiile trimise de utilizatorii interesați de poziția oferită.

Un purtător de cuvânt al Facebook spune că ”având în vedere ceea ce am văzut în cadrul rețelei de socializare, unde sunt multe afaceri mici care postează despre locuri de muncă disponibile direct pe pagină, am decis să testăm o funcție care să le permită administratorilor de pagini să creeze postări speciale cu privire la joburile oferite, unde să și primească aplicații din partea celor interesați”, arată cnet.com.

Compania nu e străină de funcții care să combată firme ce au întâietatea în anumite sectoare de activitate. În urmă cu un an, Marketplace-ul de pe Facebook s-a lansat, concurând cu Craigslist. De asemenea, extrem de recent, Facebook a lansat Gameroom, o platformă care să rivalizeze cu Steam.

Citește și: