Facebook te încurajează să susții candidatul preferat la alegerile din SUA

Facebook te încurajează să susții candidatul preferat la alegerile din SUA

Poate că ai dat deja Like pe Facebook paginii unuia dintre candidații la alegerile prezidențiale din Statele Unite, dar site-ul îți oferă ceva mai mult de atât.

Facebook îți dă posibilitatea să le faci cunoscut prietenilor faptul că susții unul dintre candidații la alegerile prezidențiale din SUA, fie că este vorba de Donald Trump, Hillary Clinton, Gary Johnson, sau de altcineva dintre cei 8 înscriși în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă.

Samidh Chakrabart, product management pentru implicare civică la Facebook, spune că ”așa cum politicienii, ziarele și organizațiile susțin un candidat, noua funcție permite oricui de pe Facebook să facă același lucru.”

Dacă vrei să îți faci publică susținerea pentru unul dintre candidații la alegerile prezidențiale din Statele Unite, va trebui întâi să intri pe pagina candidatului preferat, apoi să faci click pe tabul de Endorsements din stânga. Acolo, ai posibilitatea de a crea o postare pe propriul tău timeline, unde îți poți explica motivele pentru care ai ales un anumit candidat.

Utilizatorii de Facebook au de mult timp posibilitatea să-și manifeste susținerea pentru unul dintre candidați prin intermediul unui like sau chiar al unui share la pagina oficială a acestuia, dar funcția de endorsement este mai pertinentă. Prin intermediul acesteia, poți să faci o postare publică vizibilă tuturor sau doar prietenilor. Mai târziu, fiecare dintre candidații la Casa Albă care este susținut prin această metodă, are posibilitatea să preia încurajările anumitor utilizatori și de a le publica pe propria pagină, arată businessinsider.com.

Noua funcție implementată de Facebook reprezintă un nou exemplu care ne arată eforturile companiei de ”a încuraja oamenii să ia parte la procesul civic”. Când Facebook le-a arătat oamenilor mesaje pe News Feed prin care le aminteau că trebuie să se înregistreze pentru a vota, numărul celor ce au făcut asta a crescut vertiginos.